Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

kakve vesti!

Pešić bacio Srbiju u trans: Potvrdio je, igraće!

Selektor se oglasio i oduševio naciju

Objavljeno: 28.10.2024. 14:24h > 14:26h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić ima jako zahtevan zadatak pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mečevi protiv Danske su zakazani za 21. novembar kada je na programu "večiti derbi", a revanš je tri dana kasnije u Beogradu.

Ono što su sjajne vesti je da će plejmejker CSKA Aleksa Avramović definitivno biti u timu.

- Avio karta za Aleksu se vadi, pošto je dobio dozvolu CSKA, koji ne igra najjače evropsko takmičenje. Ali, uvek volim da dodam, samo da zdravlje posluži. Postoji i stavka osiguranja od eventualne povrede, koju reguliše KSS u saradnji sa FIBA, da ne ulazim u te detalje, jer to već nije moj sektor - rekao je Pešić za "Sport Klub".

Avramović i Pešićfoto: Starsport©

Da li će Željko Obradović i Janis Sferopulos pustiti svoje igrače...

- Sve ćemo rešavati kao i do sada kroz razgovore sa Željkom Obradovićem i Janisom Sferopulosom, trenerima Partizana i Crvene zvezde, pa da vidimo šta mogu da ponude. Kalendar je tako hteo, njih očekuje izuzetno važan meč, pa sve se to mora uzeti u obzir. Generalno, još uvek je rano da bilo šta kažem na tu temu, jer pored specifične situacije oko poklapanja utakmica, uvek se moraju uzeti u obzir povrede i bolesti. Do 11. novembra se mora poslati definitivan spisak košarkaša za kvalifikacione duele sa Dancima 21. u gostima i tri dana kasnije u Beogradu. Za sada je poslat preliminaran spisak sa 26 imena, ali nam sigurno nije potrebno toliko igrača. Moramo da vodimo računa o svemu, odnosno da čekamo do poslednjeg dana zbog već pomenutih okolnosti- zaključio je Pešić.

Bonus video:

(Espreso sport/Sportklub)