recept
Vreme je da spremite za ručak najukusniju ribu: Ovako se pravi korak po korak - jelo za čistu desetku
Ovaj recept morate da probate
Da li volite da spremate i jedete ribu?
Ako je odgovor da, onda ovaj recept morate da probate!
Sastojci:
1 kg rečne ribe 1 kašika sirćeta malo ruzmarina maslinovo ulje
sok limuna 3 kašike brašna 2 kašike kukuruznog brašna malo slatke crvene paprike soli
Priprema:
Ribu dobro očistiti i oprati pa staviti u čistu vodu i dodati sirce i ostaviti da odstoji 30 minuta. Ocediti i dobro oprati. U činiju iseckati svež ruzmarin, dodati soli i malo maslinovog ulja. U to dobro izmešati ribu neka odstoji malo u toj marinadi. U kesu sipati 3 kašike hlebnog brašna i 2 kukuruznog brašn i malo crvene paprike i izmešati. U to ubaciti ribu i dobro izmešati. Ulje dobro ugrejati, pa ubaciti ribu u duboko ulje i pržiti na malo većoj temperaturi. Kad bude reš pržena vaditi rešetkastom kašikom na papirnu salvetu.
Bonus video:
(Espreso/Informer/Prenela:M.S.)