Crnogorska policija, Foto: EPA BORIS PEJOVIC

RASPISANA I POTERNICA

Crnogorci tragajući za monstrumom iz Bijelog Polja uhapsili muškarca kog traže u Srbiji zbog ubistva!

To je izjavio Haris Đurđević načelnik regionalnog centra “Sever“

Objavljeno: 28.10.2024. 12:12h

Pripadnici Regionalnog centra ''Sever'', tragajući za svirepim ubicom Alijom Balijagićem (64) iz Banjskog sela kod Bijelog Polja koji je u petak oko 21 sat u Sokolcu, zaseoka Tomaševa kod Bijelog Polja ubio brata i sestru Jovana (60) i Milenku Madžgalj, uhapsili su osobu za kojom je bila raspisana poternica zbog ubistva u Srbiji.

To je izjavio Haris Đurđević načelnik regionalnog centra “Sever“.

„Mi smo u više reona Opštine Bijelo Polje vršili od početka meseca do 25og pretrage terena u cilju lociranja i lišenja slobode tada nepoznatog lica, apostrofiram u tom momentu nepoznatog lica. Rezultat ovih potraga je bilo da smo 22. oktobra lišili slobode jedno lice koje je slične životne dobi, lice koje je odgovaralo opisu Alije Balijagića i za koje se proverama utvrdilo da se radi takođe o licu koje je međunarodno traženo lice a zbog izvršeno krivičnog dela u Srbiji, konkretno krivičnog dela ubistva“, kazao je Đurđević danas za TV Vijesti, Govoreći o Balijagiću, on je potvrdio da je reč o licu koje je višestruki povratnik u izvršenju teških krivičnih dela, koje je provelo 32 godine na izdržavanju zatvorskih kazni.

Đurđević je ponovio detalje saopštenja Uprave policije Crne Gore od nedelju veče kojim su negirane tvrdnje meštana Tomaševa da su u više navrata pozivali policiju, koja prema njima nije preduzela ništa nakon obaveštenja o kretanju naoružane osobe kroz Tomaševo.

U odnosu na ovo lice, do izvršenja ovog krivičnog dela nije postojala bilo kakva naredba po osnovu koja bi bila raspisana ciljana potraga, odnosno poternica za ovim licem. Takođe, radi informisanja javnosti, pojasniću da prva konkretna prijava koja se odnosila konkretno na lice Aliju Balijagić, primljena je u Odeljenju bezbednosti Bijelo Polje, upravo na dan izvršenja krivičnog dela, konkretno 25.10. u 12.15. kada je prijavljeno da se to lice nalazi u reonu mesne zajednice Tomaševo. Po ovoj prijavi, policijski službenici su odmah bez odlaganja postupili, izašli na lice mesta i krenuli su u pretragu terena u cilju pronalaska i lišenja slobode ovog lica. Tom prilikom je vršena sveobuhvatna pretraga terena, čak smo između ostalih izvršili posetu i porodici koja je nakon ovoga stradala, obavili smo razgovore sa velikim brojem mještana koji su se nalazili u neposrednoj blizini mesta gde se lice nalazilo u tom momentu. Ta potraga je trajala od 12.15. do noćnih časova kada su se policijski službenici povukli zato što ciljana potraga nije dala rezultata, kaže Đurđević.

Bonus video:

(Espreso/ Nova/ Novosti/ Prenela: T.M.)