Kiseli kupus, Foto: Espreso

preukusno

Zbog ovakvog kiselog kupusa nećete izlaziti iz kuće: Sto puta bolji od sarme, pašćete na kolena

Samo izgledom podseća na nju, a mnogo je ukusnije.

Objavljeno: 28.10.2024. 11:33h

Ukoliko ste ljubitelji sarme, ovo jelo će vas još više oduševiti.

Samo izgledom podseća na nju, a mnogo je ukusnije.

U pitanju je kiseli kupus sa mlevenim mesom i suvim rebrima.

SASTOJCI

FOTO: Espreso
FOTO: Espreso

1 glavica kiselog kupusa

350 gr ml mesa

1 veća glavica crnog luka

4 čena belog luka

suvi začin

mleven biber

slatka ml. paprika

ulje ili mast

300 gr suvih rebara

SPREMANJE

Ispržiti seckan luk pa dodati ml meso suvi začin i malo ga ispržiti. Dodati ml papriku, biber može i tucana paprika.

Kupus iseći na kocke. pa pola staviti na dno šerpe Istresti sve iz tiganja meso ulje ostaviti.

Odozgo poredjati drugi deo kupusa i ušuškati rebarca. Odozgo staviti mast od ml mesa. Može se dodati kašika masti ili malo još ulja ako volite masnije.

Sipati vodu da ogrezne i poklopiti da krča 2 sata ili sat vremena u ekspres loncu, Uz to napravite finu projaru, Prijatan ručak!!

(Espreso)