preukusno
Zbog ovakvog kiselog kupusa nećete izlaziti iz kuće: Sto puta bolji od sarme, pašćete na kolena
Samo izgledom podseća na nju, a mnogo je ukusnije.
Ukoliko ste ljubitelji sarme, ovo jelo će vas još više oduševiti.
Samo izgledom podseća na nju, a mnogo je ukusnije.
U pitanju je kiseli kupus sa mlevenim mesom i suvim rebrima.
SASTOJCI
1 glavica kiselog kupusa
350 gr ml mesa
1 veća glavica crnog luka
4 čena belog luka
suvi začin
mleven biber
slatka ml. paprika
ulje ili mast
300 gr suvih rebara
SPREMANJE
Ispržiti seckan luk pa dodati ml meso suvi začin i malo ga ispržiti. Dodati ml papriku, biber može i tucana paprika.
Kupus iseći na kocke. pa pola staviti na dno šerpe Istresti sve iz tiganja meso ulje ostaviti.
Odozgo poredjati drugi deo kupusa i ušuškati rebarca. Odozgo staviti mast od ml mesa. Može se dodati kašika masti ili malo još ulja ako volite masnije.
Sipati vodu da ogrezne i poklopiti da krča 2 sata ili sat vremena u ekspres loncu, Uz to napravite finu projaru, Prijatan ručak!!
(Espreso)