Obradović i Mijailović, Foto: Starsport

neverovatno

Nerešiv problem za Partizan?

Crno-beli moraju ovo što pre da reše

Objavljeno: 28.10.2024. 11:17h > 11:19h

Konačno je sunce obasjalo i navijače Partizana.

Crno-beli su nadigrali Čukarički pred punim tribinama uz podršku mnogih legendi, ali bilo je sporadičnih incidenata koji su kvarili sportski ambijent.

Ponovo su se sa tribina čule uvrede, a upravo je košarkaški klub pod upozorenjem Evrolige zbog sličnih ispada navijača.

Na to se osvrnuo predsednik Sportskog društva Partizan Ostoja Mijailović.

- Pred rukovodstvom fudbalskog kluba je mnogo posla, kako na stabilizaciji kluba tako i na edukaciji navijača. U tome imaju i podršku i pomoć čitavog JSD Partizan. Uvrede sa tribina su ružna pojava i njima nije mesto na sportskim borilištima. Takvo ponašanje nije počelo juče, nego godinama i decenijama unazad i usmereno je bilo prema mnogima. Kao sportsko društvo, mi činimo sve da ružni povici sa tribina ne kvare sliku, u ovom slučaju sa našeg stadiona - rekao je Mijailović za "Republiku".

Ostoja Mijailovićfoto: Starsport©

- Mislim da lepa slika punih tribina posle toliko vremena i podrška na novom početku zaslužuju pohvalu. Ta podrška mnogo znači svima u klubu i celom JSD Partizan. Ali, da ove ružnije, moram reći, nasleđene stvari zaslužuju kritiku, svakako zaslužuju. Radi se mnogo na tome da promenimo svest kod navijača, kako bi svu svoju energiju usmerili na podršku timu, a ne neke druge stvari. Verujem da ste videli brojne akcije KK Partizan protiv vređanja bilo koga, to je put kojim želimo da idemo.

Bonus video:

(Espreso sport/Republika)