Crvena zvezda - Žalgiris, Foto: Starsport

pod znakom pitanja

Ovo bi bio strašan hendikep! Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane

Crveno-beli na teškom gostovanju

Objavljeno: 28.10.2024. 09:55h > 10:03h

Košarkaši Žalgirisa doživeli su debakl pred 6. kolo Evrolige kada im gostuje Crvena zvezda.

Litvanski tim je u prvenstvu ubedljivo poražen od Vulvsa sa 100:82.

Na ovom meču nije bilo Andree Trinkijerija zbog bolesti, a još uvek je neizvesno da li će moći da predvodi tim protiv beogradskih crveno-belih.

Umesto Italijana, sastav iz Kaunasa je predvodio Tautvidas Sabonis, sin legedarnog Arvidasa i brat NBA zvezde, Domantasa.

- Ako želite da napravite nešto posebno, morate da verujete da će igrači imati dovoljno odmora i da će shvatiti da 4-1 u Evroligi ne znači ništa. Stvari se brzp menjaju. Ako igramo kao danas, nećemo dboiti nikoga, nevezano sa tim da li igramo kod kuće. Verujem da su naši igrači pametni i da će razumeti situaciju - rekao je Sabonis.

Šta se desilo sa Trinkijerijem i da li će voditi tim protiv Zvezde?

Andrea Trinkijerifoto: Starsport

- Pre nego što smo krenuli na put, trener je poslao poruku da se ne oseća dobro i da ne može da putuje. On i Mičel su se razboleli, pa moramo da budemo obazrivi pred duplo kolo Evrolige, ali verujem da će obojica biti tu.

Pohvalio je Sabonis i Brejdija Maneka, ali i Alena Smailagića, koji su uprkos porazu postigli po 12 poena.

- Srećan sam zbog Brejdija, on i Alen su imali dobre periode igre. Brejdi se polako vraća posle povrede. Nije još na adekvatnom nivou defanzivno, ali se trudi i imao je dobre trenutke”.

Žalgiris je nedavno ostao bez Tajrona Volasa, koji je iz ličnih razloga odlučio da napusti ekipu. Zato nije tajna da je na tržištu u potrazi za novim bekom.

- Da se ja pitam, doveo bih Domantasa Sabonisa - našalio se stariji brat zvezde Sakramento Kingsa. “Ne, ipak to nije pitanje za mene”.

Podsetimo, Žalgiris u Evroligi ima skor od 4 pobede i jednog poraza, pa je u samom vrhu tabele elitnog takmičenja.

Bonus video:

(Espreso sport/Meridian sport)