Roman Burcev, Foto: Printscreen/ Youtube/ Corner Of Crime

RADIO JE MONSTRUOZNE STVARI

Umro jedan od najvećih mostruma na svetu! Svirepo ubio Marinu, Anu, Nataliju i još troje dece, a ono što užasava...

U zatvoru je oboleo od karcinoma i više godina je bio bolestan

Objavljeno: 28.10.2024. 09:24h

Serijski ubica i jedan od najvećih monstruma na svetu, Roman Burcev iz Rostovske oblasti, preminuo je od raka u zatvorskoj bolnici.

Burcev, koji je bio serijski manijak i pedofil, preminuo je u subotu u zloglasnom zatvoru "Beli labud" u 53. godini. Burcev, je prema istražiteljima, od 1993. do 1996. godine silovao i ubio šestoro dece zbog čega se smatra jednim od najvećih monstruma.

Burcev je rođen 13. aprila 1971. godine i odrastao je u problematičnoj porodici. Navodno su mu oba roditelja bili alkoholičari, a i otac i brat su bili osuđivani za silovanje. Burcev je bio povučen, nije se družio sa drugom decom, a već sa 13 godina je počinio prvo krivično delo.

Naime, 1984. godine, kada je bio srednjoškolac, Burcev je odvukao je 12-godišnju devojčicu u podrum i pokušao da je natera da se skine. Srećom po devojčicu, u podrum je sišla čistačica i sprečila zločin. Tada je policija obavila razgovor sa njim, "registrovala ga", ali navodno ništa nije slutilo da će ovaj dečak izrasti u silovatelja i ubicu.

Nakon što je završio osnovnu i srednju stručnu školu, otišao je u vojsku 1989. godine i do 1991. služio je u Oružanim snagama. Po povratku iz vojske zaposlio se kao elektrozavarivač u mašinskoj fabrici u Kamensk-Šahtinskom.

Ubrzo se oženio, a kada je shvatio da njegova mlada nije devica, ozbiljno se razočarao. Tada je počeo da "traži nevinost". Neko vreme je pokušavao da zavede učenice, ali svaka koja je pristala da ima odnose sa njim je već izgubila nevinost, pa je to ljutilo Burceva i tada je odlučio da svoje bolesne nagone zadovolji silujući decu.

Prvo ubistvo počinio je 15. septembra 1993. godine. Njegove žrtve bili su brat i sestra, Jevgenij (12) i Olesija (7) Čurilov. Burcev ih je sreo u blizini deponije u naselju Zavodski. Želeo je da siluje devojčicu i, da bi se oslobodio "suvišnog posmatrača", ubio je malog Jevgenija, nanevši dečaku tri udarca pesnicama u glavu i još tri metalnom pločom. Zatim je devojčicu silovao i zadavio, a leševe dece ostavio je na đubrištu.

Sledeća žrtva bila je Marina Aleksejeva, 12-godišnja devojčica, koju je Bucev ubio 17. jula 1994. godine. U maju naredne hogidne ubio je Anu Kulinkinu (9). Irina Ternoskaja (9) ubijena je 1. jula 1996. godine, a 15 dana kasnije ubio je i Nataliju Kirbabinu (12).

Od drugih manijaka se razlikovao po tome što je izuzetno pažljivo skrivao leševe žrtava. Sva tela, osim jednog, otkrivena su nakon hapšenja i to uz njegovu pomoć.

Kako je uhapšen?

Navodno je Burcev u jednom trenutku postao da bude previše obazriv oko toga gde i kako zakopava svoje žrtve. Nakon jednog od zločina, od starice koja živi u blizini, tražio je lopatu kojom je zakopao leš i koju je potom bacio. Starica je bila ključan svedok prilikom identifikacije Burceva, pošto je detaljno opisala kako izgleda. Priča se i da je u njegovom hapšenju pomogla i devojka koju je napao, ali nije uspeo da je ubije.

Burcev je uhapšen dan nakon što je ubio malu Nataliju, međutim, nije odmah priznao ubistva. Tek nakon razgovora sa psihijatrom Aleksandrom Buhanovskim, koji je rekao da je Burcev jedan od "najsjajnijih manijaka sa kojima je imao posla", monstrum je priznao zločine.

Prilikom priznanja govorio je kako je decu silova sa željom da "okuša nevinost", a ubistva time što nije hteo da njegovi zločini butu otkriveni. Okružni sud u Rostovu ga je 19. februara 1997. osudio na smrt, koja je 1999. preinačena u doživotni zatvor. Poslat je na izdržavanje kazne u popravnu koloniju posebnog režima, koja nosi nezvanični naziv "Beli labud" u Solikamsku.

U zatvoru je oboleo od karcinoma i više godina je bio bolestan.

Mediji pišu da je iz braka sa drugom ženom dobio sina.

Bonus video:

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)