POSLUŠAJTE
Zaboravite pohovanje, samo na ovaj način se riba nikada neće raspadati: Naše bake znale su caku, ima i zlatnu koru
Na današnjoj trpezi se uglavnom može videti pohovana riba
Uz ovaj trik riba će biti najukusnija do sad
Kada je u pitanju riba i njeno spremanje, ne može se reći da svaka domaćica zna da je pripremi zbog njene komplikovane strukture. Na današnjoj trpezi se uglavnom može videti pohovana riba, a nekada su najlepše bile one bez začina i pohovanja.
Stare kuvarice su nam otkrile kako da riba bude savršena, tako što ćete umesto brašna napraviti marinadu i u to potopiti.
Sastojci:
1,5 kg ribe po želji
prstohvat šećera
začini
2 kašike soja sosa
Priprema:
Ako nemate očišćenu ribu, onda je očistite od krljušti i isecite je pažljivo od repa, takođe i uklonite unutrašnjost. Isecite na komade pa pobiberite, dodajte šećer , začine i soja sos. Sipajte u posudu litar vode i promešajte, zatim je ostavite jedno 30-40 minuta u marinadi. U dobro zagrejan tiganj sipajte ulje i poređajte ribu. Pržite sa svih strana dok ne bude zlatna kora.