Foto: Privatna arhiva

POSLUŠAJTE

Zaboravite pohovanje, samo na ovaj način se riba nikada neće raspadati: Naše bake znale su caku, ima i zlatnu koru

Na današnjoj trpezi se uglavnom može videti pohovana riba

Objavljeno: 27.10.2024. 17:08h

Uz ovaj trik riba će biti najukusnija do sad

Kada je u pitanju riba i njeno spremanje, ne može se reći da svaka domaćica zna da je pripremi zbog njene komplikovane strukture. Na današnjoj trpezi se uglavnom može videti pohovana riba, a nekada su najlepše bile one bez začina i pohovanja.

Stare kuvarice su nam otkrile kako da riba bude savršena, tako što ćete umesto brašna napraviti marinadu i u to potopiti.

Sastojci:

1,5 kg ribe po želji

prstohvat šećera

začini

2 kašike soja sosa

Priprema:

Ako nemate očišćenu ribu, onda je očistite od krljušti i isecite je pažljivo od repa, takođe i uklonite unutrašnjost. Isecite na komade pa pobiberite, dodajte šećer , začine i soja sos. Sipajte u posudu litar vode i promešajte, zatim je ostavite jedno 30-40 minuta u marinadi. U dobro zagrejan tiganj sipajte ulje i poređajte ribu. Pržite sa svih strana dok ne bude zlatna kora.

(Espreso/Krstarica/)