Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport

orlovi

Nije samo Dušan Vlahović: Piksi dobija veliko pojačanje u reprezentaciji Srbije!

Stiglo još dobrih vesti

Objavljeno: 27.10.2024. 15:01h

Dušan Vlahović neće biti jedini povratnik u redove reprezentacije Srbije za utakmice protiv Švajcarske i Danske u Ligi nacija.

Kuriru je potvrđeno da će i Nemanja Gudelj, fudbaler Sevilje, dobiti poziv za novembarski ciklus i da će se odazvati selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

Odbrana Srbije će biti najveći problem za selektora Dragana Stojkovića, za duel protiv Švajcarske 15. novembra u Cirihu, jer su zbog kartona suspendovani Strahinja Pavlović i Strahinja Eraković.

Nemanja Gudeljfoto: Starsport

- Nažalost, njih dvojica neće igrati protiv Švajcarske, ali će biti spremni za Dansku. Znače nam ta dvojica momaka, ali ne brinem. Srbija ima kvalitetne štopere koji mogu da odgovore na izazov koji nas čeka u Cirihu. Tu su Milenković, Babić, Stojić, Veljković... Očekujemo i Nemanju Gudelja, koji može da odigra odlično na tom mestu. Za levu stranu računamo na Aleksu Terzića... Biće tu još nekih iznenađenja. Da sačekamo. Verujem da će selektor sve to namestiti kako treba - otkrio je Stevan Stojanović.

Nemanja Gudelj poslednji put igrao je za reprezentaciju Srbije na EURO 2024. u Nemačkoj. Bio je u startnih 11 protiv Engleske (0:1), kada je zaradio žuti karton. Nije igrao u remiju protiv Slovenije (1:1), ali je zato počeo meč protiv Danske (0:0) i odigrao poluvreme, kada ga je zamenio napadač Luka Jović.

Nemanja Gudelj igra za fudbalsku reprezentaciju Srbije od 2014. godine, kada je debitovao u meču protiv Irske u Dablinu, kada su Orlovi slavili rezultatom 2:1. Dosad je odigrao 64 utakmice i dao jedan gol. Bio je član U19 i U21 selekcije Srbije. Tada je dobio i pozive da igra za Holandiju i BiH što je odbio.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Aleksandar Radonić/Preneo: A.K.)