Piletina, Foto: Profimedia

ideja za ručak

Samo ovako će vam pile iz rerne biti hrskavo i sočno: Malo ko zna jedan sastojak čini čuda - recept prosto kida

Uz ovaj način pripreme možete biti sigurni da nećete pogrešiti

Objavljeno: 27.10.2024. 11:40h

Ukoliko želite da savršeno ispečete pile, biće vam potrebne i namirnice poput belog luka, majčine dušice i još neki.

Mnogi ljudi su ljubitelji piletine, ali se često pribojavaju da ga celog ispeku, misleći da neće dobro ispasti. Uz ovaj način pripreme možete biti sigurni da nećete pogrešiti.

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • celo veće pile
  • veza majčine dušice
  • veći limun
  • tri čena belog luka
  • malo žalfije
  • 50 g maslaca
  • so, biber
Pilefoto: YOUTUBE/SCREENSHOT/SISI JEMIMAH'S RECIPES

Priprema:

Pile dobro oprati, očistiti od viška masnoće, pa prosušiti. Posoliti spolja i iznutra, te napuniti prepolovljenim limunom, celim čenovima belog luka, majčinom dušicom i žalfijom.

Otopiti maslac, premazati pile, staviti na podmazan pleh, te peći u rerni na 200 stepeni oko 90 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/Direktno.rs/M.L.)