Vladimir Putin, Foto: Profimedia

haos!

Putin kipti od besa, ono što je Rus izneo javno uteruje strah u kosti! Na ivici je pucanja, otkrio šta se sprema!

Nisu mi rekli ništa o tome, ali se nadam da su me čuli

Objavljeno: 27.10.2024. 10:42h > 13:47h

Kremlj je saopštio danas da je ruski predsednik Vladimir Putin upozorio da zvanična Moskva razmatra različite načine reagovanja ukoliko Sjedinjene Američke Države (SAD) i njihovi saveznici iz NATO dozvole Ukrajini da koristi dalekometno zapadno oružje za napade duboko unutar teritorije Rusije.

"Rusko ministarstvo odbrane (RMO) razmišlja o tome kako da odgovori na moguće dalekometne napade na rusku teritoriju i ponudiće niz mogućih opcija", rekao je Putin novinaru državne televizije Pavlu Zarubinu, prenosi TASS.

Vladimir Putinfoto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski mesecima moli svoje saveznike da dozvole Ukrajini da lansira zapadne dalekometne rakete, uključujući američke ATACMS i britanske Storm Shadows, duboko na teritoriju Rusije kako bi se ograničila sposobnost Moskve da pokreće napade.

Putin je upitan da li su zemlje NATO poslušale njegova prethodna upozorenja da bi takav potez direktno uveo zemlje koje snabdevaju Kijev dugometražnim raketama u rat.

"Nisu mi rekli ništa o tome, ali se nadam da su me čuli. Jer, naravno, moraćemo i sami doneti neke odluke", poručio je Putin.

Vladimir Putinfoto: Profimedia

On je predočio da je preuranjeno govoriti o tome kako, kada i gde će Rusija odgovoriti, ali potvrdio je da će Moskva morati adekvatno da odgovori ako budu dozvoljeni ukrajinski dalekomenti napadi.

Putin je naglasio da samo osoblje iz NATO zemalja može pravilno upotrebiti specifičnu opremu koju Ukrajina želi jer Kijev nema stručnjake potrebne za to.

"Ukrajinska vojska nije sposobna da to uradi samostalno" rekao je Putin.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/S.Ž./Agencije/Prenela: N.J)