Željko Obradović na utakmici Partizana i Krke, Foto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanovic

REČ TRENEra

"Bacanje na parket bi trebalo da bude pravilo za mlade igrače u Partizanu!"

Bilo je u pojedinim situacija kada nisu reagovali na ono šta mi insistiramo, a to je agresivnost na celom terenu, ali pokazali su maksimalnu želju, kaže Obradović

Objavljeno: 26.10.2024. 21:32h

Željko Obradović, trener Partizana izneo je utiske posle ubedljive pobede nad Krkom i ostanka na maksimalnom skoru u ABA ligi.

- Igrali smo ozbiljno, čak i prvu četvrtinu koja se završila samo 18.16 za nas. Dopustili smo na početku mnogo lakih šuteva za tri poena. ro kada smo krenuli da sprečavamo, utakmica je dobila potpuno drugi tok. Zadovoljan sam pre svega što su mlađi igrači igrali dosta i iskoristili šansu na lep način, pre svega odbrambeno, ali su i napadački bili raspoloženi. Hvala svim ljudima koji su večeras došli da nas podrže - rekao je Obradović.

Detalj sa utakmice Partizana i Krkefoto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanovic

Posebno se strateg parnog valjka osvrnuo na doprinos mlađih igrača

- Agresivno maksimalno. Bilo je u pojedinim situacija kada nisu reagovali na ono šta mi insistiramo, a to je agresivnost na celom terenu, ali pokazali su maksimalnu želju. Prelep trenutak je bio kada su se Mitar i Balša bacili na parket. To je nešto što bi trebalo da bude pravilo za mlade igrače koji igraju u Partizanu! Pokuševski ponovo pokazuje kvalitete koje ima u napadu da prepoznaje igru, mora još više da pomogne i učestvuje u skoku, iako je bio prisutan večeras u svim fazama. Imao je devet skokova, ali mislim da može još više. Mario je odigrao zrelu utakmicu u svakom pogledu, treba da bude još agresivniji - istakao je Obradović.

Detalj sa utakmice Partizana i Krkefoto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanovic

Ajzea Majk je konačno debitovao kako valja i dobio poštenu šansu i deluje da je istu i iskoristio.

- On je danas prvi put odigrao utakmicu, razgovarao sam sa njim pred zadnju utakmicu u Evroligi i rekao mu da je za njega prerano da ga opteretimo. Ovaj meč je bio važan za njega, kao i za Vašingtona koji nije bio sa nama jedno vreme. I on je bio bez treninga. Iskoristio je vreme, vidi se još uvek da mu neke stvari u taktici, napadu i kretnji fale, ali pomagaćemo mu. To nam je posao - poručio je Obradović.

Ajzea Majk na utakmici Partizana i Krkefoto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanovic

Značajna je bila i uloga najmlađeg - Mitra Bošnjakovića u novom trijumfu.

- Radi se o izuzetno hrabrom igraču koji ima ogromnu želju. žao mi je što u nekim ranijim utakmicama nije dobio šansu, ali imao je zdravstvene probleme. Šta je tu je, nek koristi priliku kao što je večeras, a biće dosta prilika. Kao i za sve ostale. Od njih će zavisiti mnogo više nego od mene - zaključio je Obradović.

Bonus video:

(Espreso/Espreso sport)