MMMM
Džejmi Oliver ovako peče biftek: Biće mekan i sočan u ustima, prste da poližeš
Izvadite meso iz friždera pola sata pre nego što ćete ga pržiti
Iako deluje da tu nema neke preterane filozofije, napraviti savršen biftek nekada zna biti prava umetnost.
Ovo je način na koji radi slavni Džejmi Oliver, a ovaj recept je pregledalo čak 14 miliona ljudi. Tajna je, zapravo, u tome da izvadite meso pola sata pre prženja iz frižidera. Ako želite nešto da spremite da obradujete svoje goste i ukućane, onda je ovaj recept naš predlog.
Jednostavno je i brzo, a neverovatno ukusno. Poslužite sa krompirom i salatom.
Sastojci:
biftek
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
Izvadite meso iz friždera pola sata pre nego što ćete ga pržiti i ostavite da odmori. Biftek sobne temperature će se mnogo bolje ispeći.
Prelijte maslinovim uljem sa obe strane i lepo posolite i pobiberite. Tiganj sa debljim dnom dobro zagrejte i stavite meso. Nemoj dodavati ulje u tiganj.
Pržite meso i na svakih minuta ga okrećite, a dužina prženja zavisi da li želite srednje i dobro pečen biftek, prenosi kuvar.in.rs.
Hvataljkama okrećite meso, a onda ga podignite da ispržite i ivice, pogotovo tamo gde je masnoća, jer će biti hrskavije.