Foto: Bakina kuhinja

PROVERENO RADI

Uspeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka: Ovako se prave najvazdušastije knedle za supu

Uspeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka

Objavljeno: 27.10.2024. 05:45h

Trik uz koji knedle za supu uvek ispadnu savršeno

Svaka domaćica kada krene da kuva nauči da pravi supu koja je poprilično jednostavna, ali knedle za supu umeju da budu komplikovane. Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najboljih.

Uspeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka.

Obavezno u smesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je jaje uvek mutite razdvojeno, a to znači belance i žumance zasebno.

Sastojci:

50 g kukuruznog brašna

40 g griza

80 ml jogurta

1/4 kašičice soli

prstohvat šećera

1 jaje

1 kašika masti

Priprema:

Odvojite žumance i belance, pa žumance umutite sa šećerom. Belanca posolite i umutite u čvrst šne, pa u njega dodajte žumance. Lagano sjednite i sipajte jogurt, prosejano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lepo promešajte. Uzmite dve kašičice i stavite smesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.

(Espreso/Stvar ukusa/)