Obradović i Sferopulos, Foto: Starsport

pa, da li je ovo moguće

Potpuni kolaps!

Nerešiv problem za Partizan i Zvezdu

Objavljeno: 26.10.2024. 14:04h > 14:07h

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde će biti prinuđeni da se presele u dvoranu "Aleksandar Nikolić" početkom novembra, pošto se u Beogradskoj areni održava teniski turnir.

To će biti veliki organizacioni problem jer su oba beogradska kluba prodala ogroman broj sezonskih ulaznica za ovu sezonu, a kapacitet "Pionira" je značajno manji.

Prvi na udaru je Partizan koji će Monako dočekati u sredu u Pioniru u okviru 6. kola Evrolige. Klub iz Humske se pohvalio da je prodao blizu 16.000 sezonskih ulaznica letos što znači da skoro polovina njih neće moći da uđu na meč protiv Monaka jer kapacitet Pionira to jednostavno ne dozvoljava. Hala može da primi tek nešto više od 8.000 ljudi što znači da nikakvih dnevnih ulaznica neće ni biti u prodaju.

Košarkaši Zvezdefoto: Starsport©

- Pometnju u kalendaru nam je napravio teniski turnir. Pokušali smo da pomerimo, nešto smo i spasili, ali Partizan će morati jednu utakmicu da igra u Pioniru. Meč protiv Monaka se igra 30. novembra uveče, ali dva teniska terena moraju da se postave u Areni već 28. To je veliki posao. Zvezda je u još većem problemu jer će dve utakmice Evrolige igrati u Pioniru. Posle ovoga neće biti nikakvih problema do kraja sezone. Oba kluba će igrati u Areni. Iako imamo koncerte, sve smo uklopili - rekao je za Mozzart Sport, direktor Beogradske arene Goran Grbović.

Crvena zvezda će 1. novembra u Pioniru dočekati Panatinaikos, a onda 7. novembra i Albu. Na sve to i meč ABA lige protiv Cedevite Olimpije 4. novembra će takoće morati da se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Zvezda je u istom problemu kao i Partizan , prodali su više sezonskih nego što je kapacitet Pionira.

Bonus video:

(Espreso sport/Mozzartsport)