Peciva, Foto: Jelajelena Petrovic

kulinarski trik

Pecivo će vam biti sveže i mekano samo ako u brašno stavite ova 2 sastojka: Tajnu caku domaćice ne znaju

Da vam se to ne bi dogodilo, primenite trik profesionalnih pekara

Objavljeno: 26.10.2024. 12:21h > 12:50h

Kiflice, perece, štapići i druge vrste testa sa kvascem često se stvrdnu posle jednog dana, posebno ako ih ostavite nepokrivene kad ih izvadite iz rerne.

Da vam se to ne bi dogodilo, primenite trik profesionalnih pekara.

Pre nego što počnu da mese testo, pekari u brašno dodaju malo kukuruznog skroba, odnosno gustina i malo običnog griza, onog koji se koristi u dečjoj ishrani.

Pecivafoto: Jelajelena Petrovic

Na kilogram brašna ide puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza.

Skrob pomaže testu da bude la

kše i prozračnije, a samim tim i mekše.

S druge strane, kad se mala količina griza pomeša sa običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf.rs/Preneo D.M.)