Duel Gedraitisa i Smailagića, Foto: Starsport©

bez dlake na jeziku

"Neće valjda Smailagić da nam da 20 poena, dajte ljudi!"

Čvrsto veruje u Crvenu zvezdu protiv Žalgirisa

Objavljeno: 26.10.2024. 10:15h

Košarkaši Crvene zvezde su posle perfektnog starta u Evroligi doživeli dva uzastopna poraza od španskih velikana, Barselone i Real Madrida.

Naredni izazov nije ništa lakši, pošto tim Janisa Sferopulosa gostuje najprijatnijem iznenađenju nove sezone, ekipi litvanskog Žalgirisa.

Iskusni košarkaški stručnjak Vlade Đurović smatra da je ekipa koju vodi Andrea Trinkijeri slabija, ali...

- Opet ne može da bude gori momenat, ovi su sad prvi na tabeli. Prethodni put je ja mislim Zalgiris bio prvi na tabeli u vreme Arvidasa Sabonisa. I, evo sada su prvi. Puna će biti dvorana, bacaće se po terenu. Taj Zalgiris ima slabiji tim i manji budžet od Crven zvezde. Slabiji. Šta mislite, da li bi Janis Sferopulos uzeo trojicu ili, hajde, četvoricu iz Zalgirisa? A Andrea Trinkijeri bi sigurno bar sedmoricu voleo da ima u svom timu iz Crvene zvezde.

Vlade Đurovićfoto: Filip Plavčić

- Crvena zvezda mora da uđe u rat na ovoj utakmici. Nije veliki problem ako se izgubi, jer će Zalgiris kasnije doći u Arenu. Crveno-beli tim može mnogo bolje i da manje respektuje rivala kao protiv Real Madrida, što je i Miloš Teodosić rekao - naveo je za "Arenu basket".

U litvanskoj ekipi je i bivši igrač Partizana, Alen Smailagić, inače najplaćeniji.

- Pa, čekajte, taj Edgaras Ulanovas igra ‘100 godina’ i kako on igra – daje po 2, 4, 6 poena i sad treba da nas razbije Ulanovas. Znamo Alena Smailagića, pa neće valjda Smailagić da nam da 20 poena i da nam uzme 10 skokova? Dajte malo, bre, ljudi. Crvena zvezda ima dobar tim i dovoljno dobrih igrača - podvukao je Vlade Đurović.

Crveno-beli gostuju Žalgirisu u sredu od 19 časova.

Bonus video:

(Espreso sport/Arena basket)