Željko Obradović, Foto: Starsport©

nije zaslužio dres partizana?

Veliki promašaj Željka Obradovića?

Pljušte kritike

Objavljeno: 26.10.2024. 09:43h > 09:45h

Proslavljeni košarkaš Partizana Nikola Lončar gostovao je u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji "K1" i tom prilikom se osvrnuo na nedavni poraz izabranika Željka Obradovića od Virtusa iz Bolonje.

Francuz Frenk Nilikina je imao šut za pobedu, ali je ostao "kratak" i zaslužio epitet tragičara.

- Taj momak je otišao kao vrlo mlad u NBA i tamo nije uspeo. Vratio se u Evropu, došao u Partizan, na pravo mesto da bi počeo novu karijeru u EL, ali to nije dovoljno za Partizan. Za njega jeste. Nemam ništa protiv toga, ali panorama evropske košarke se promenila. Dolaze igrači koji ne mogu da igraju u NBA ligi. Napravio se jedan krug u EL, gde igrači prelaze iz jednog u drugi, treći klub i tako u krug. I mi smo prihvatili taj način, Partizan i Zvezda imaju dosta stranaca.

Lončar i Mijailovićfoto: Starsport©

Smatra da su crno-beli izgubili od najgoreg tima u ligi, kao i to da Obradović nije pronašao prave zamene za Pantera, Ledeja, Lesora...

- Loša utakmica, po meni je Virtus najgora ekipa u Evroligi. Ne sviđa mi se struktura ekipe, većini tih igrača od 36, 37, 39 godina je prošlo vreme u Evroligi. Partizan je odigrao loše, ali je mogao da pobedi. Dosta grešaka, vidi se da ti momci još ne poznaju jedan drugog. Mislim da nijedan od njih nije takav kvalitet kao što je bio Panter, Naneli, Ledej koji su stvarno igrali fenomenalno. Nisu ništa osvojili, ali su bili kompetitivniji - rekao je Lončar.

Bonus video:

(Espreso sport/K1)