Foto: Jam Press/@smallestwaist / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

FRAPIRANI SMO

Jao, ovo sigurno boli! Ove fotke nisu za svačiji stomak: Sara nosi korsete 23 sata dnevno i izgleda strašno...

Zatezanje je praksa nošenja korseta koji se sve čvršće vezuje da bi se promenio oblik tela, čime se postiže manji struk

Objavljeno: 25.10.2024. 18:48h

Žena sa strukom od 38 cm želi da bude još manja kako bi mogla da obori svetski rekord. Sara Vejt trenutno nosi korset 23 sata dnevno, sedam dana u nedelji. A 49-godišnjakinja se zainteresovala da obori Ginisov svetski rekord kada je shvatila da nije daleko.

Kako bi smanjila svoj struk, Sara je prešla sa umerenog korseta na veoma snažno stezanje struka. Zatezanje je praksa nošenja korseta koji se sve čvršće vezuje da bi se promenio oblik tela, čime se postiže manji struk.

Prvi put je počela da koristi korsete od čelične konstrukcije 2012. godine. Dvanaest godina kasnije, Sara je odlučna da postigne svoj cilj i spusti svoj struk na neverovatnih 37,5 cm.

Prvi put je počela da koristi korsete od čelične konstrukcije 2012. godinefoto: Jam Press / Jam Press / Profimedia

„Zainteresovala sam se da pobedim svetski rekord kada je to počelo da izgleda uverljivo“, rekla je Sara, koja je iz Kolorada, ali živi u Portlandu, Oregon, za Vhat’s The Jam.

„Prelazila sam sa umerenog nošenja korseta na usko vezivanje veoma postepeno, i bila sam zadovoljan samo da naučim šta je moja sopstvena tolerancija, a ne da žurim. Volim da se testiram. Kako sam se više fokusirala na rekord, tražila sam načine na koji mogu da povećam svoj napredak. Malo sam promenila način na koji vežbam da bih smanjio upale i izbegla hipertrofiju trbušnih mišića. Manje trčim, a više dižem tegove", objašnjava Sara.

Sara nosi korsete 23 sata dnevnofoto: Jam Press/@smallestwaist / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Sara je nedavno počela da trenira sa tegovima jer je smatrala da bi to bilo u skladu sa njenim ciljem. Otkrila je da bi trčanje delovalo protiv njenih ciljeva, jer bi joj mišići bili jači. Trenutno vežba jedan sat dnevno pet dana u nedelji, od kojih su četiri posvećena tegovima, a samo jedan trčanju.

Ona ne sledi strogu dijetu, ali je isključila alkohol zbog toga što izaziva migrene. Glavobolje migrene primoravaju Saru da napravi pauzu od treninga što ometa njen napredak.

„Jedem puno tamnog lisnatog zelenila, semenki i orašastih plodova. Trudim se da ravnomerno rasporedim kalorije tako da obroci budu otprilike iste veličine. Na taj način mogu izbeći preveliko širenje stomaka. Pomaže davanje prioriteta dizanju tegova u odnosu na trčanje. Sa dizanjem tegova, sve dok ne ciljam trbušnjake, mogu da zadržim svoje jezgro", otkrila je Sara svoje planove.

Bonus video:

(Espreso/Kurir.rs/M.J/Prenela:M.S.)