Gursimran Kaur, Foto: GoFundMe

UŽAS

Devojka (19) izgorela do smrti u pekarskoj peći, pronašla je očajna majka! Krenula da je traži, pa zatekla horor!

One su zajedno radile u jednom poznatom supermarketu, a majka ju je redovno proveravala kad su bile u istoj smeni

Objavljeno: 25.10.2024. 16:04h

Stravična sudbina zadesila je tinejdžerku Gursimran Kaur (19) koja je izgorela u velikoj profesionalnoj pekarskoj peći u kanadskom Halifaksu, a pronašla ju je majka.

One su zajedno radile u jednom poznatom supermarketu, a majka ju je redovno proveravala kad su bile u istoj smeni. Kako ćerku nije videla sat vremena, a telefon je bio nedostupan, zabrinula se i počela je da je traži.

Na kraju je pronašla spaljene ostatke svoje ćerke u pekarskoj peći.

"Zamislite kakav je užas doživela njena majka koja je sama otvorila peć, kad joj je neko ukazao na 'curenje' iz nje", navodi se u žalbi Izvršnog odbora Pomorskog sikhskog društva

Gursimran i njena majka stigle su u Kanadu pre nešto manje od tri godine. Njen otac i brat još uvek su u Indiji, a zajednica pokušava da prikupi sredstva kako bi ih prebacila u Kanadu.

"Nezamislive su i neopisive patnje ove porodice. Potrebna im je vaša podrška kako bi prebrodili ovo užasno vreme‘, stoji u apelu na GoFundMe stranici koja je već prikupila 46.000 dolara..

Harjit Sejtan, predsednik Kanadskog pomorskog sikhskog društva, rekao je za Global njuz da njegova zajednica podržava istraumiranu porodicu.

- Najuža rodbina je apsolutno šokirana. Oni su u svojevrsnoj traumi. Zaista nam je žao što čujemo za tako tragičan događaj - rekao je on.

Kanadska nacionalna televizija CBC nju poziva se na izvore koji su im rekli da se uređaj u trgovini u Halifaksu 'nije zaključao'.

Martin Kromvel, policijski službenik u Halifaksu, opisao je istragu kao 'složenu'.

- Razumemo da je javnost uključena i hoćemo da poručimo da bude strpljiva s našom istragom i da ima na umu da su u nju uključeni članovi porodice i saradnici. Istražitelji blisko sarađuju sa Službom za lekarske preglede Nove Škotske kako bi utvrdili uzrok i način smrti. Istraga je u ranoj fazi i trenutno nemamo dostupnih dodatnih detalja - zaključio je Kromvel.

Bonus video:

(Espreos/ Jutarnji list/ Prenela: T.M.)