Zlatko Zahovič u dresu Benfike, Foto: MIGUEL RIOPA / AFP / Profimedia

pojačanje iz inostranstva

Nekadašnja velika zvezda svetskog fudbala menja Ilieva? Bivši igrač Valensije kandidat za direktora Partizana!

Tokom vremena u Humskoj, on je bio saigrač sa Predragom Mijatovičem, članom Radane grupe koji je sa Dankom Lazovićem smenio Ilieva

Objavljeno: 25.10.2024. 15:10h > 15:12h

Ivica Iliev je zvanično otišao sa mesta sportskog direktora Partizana, ali bi crno-beli vrlo brzo trebalo da dobiju novog! Kako Telegraf saznaje, kandidat da se vrati u Humsku i zameni Ilieva je Slovenac Zlatko Zahovič!

Kažemo vrati, jer je Zahovič svojevremeno nosio dres Partizana od 1989. do 1993. godine, dok je kao sportski direktor Maribora pravio čuda sa tim timom i vodio ga do Lige šampiona.

Tokom vremena u Humskoj, Zahovič je bio saigrač sa Predragom Mijatovičem, članom Radane grupe koji je sa Dankom Lazovićem smenio Ilieva. Zanimljivo, Zahovič je pre nekoliko meseci dao intervju za "Mocartsport" gde je pričao baš o Partizanu:

- Nikada nisam krio da mi cela familija navija za Partizan. Volim Partizan i tu ljubav ne može ništa da promeni - rekao je Zahovič i dodao:

Zlatko Zahovičfoto: Starsport©

- Znaš kako, Partizan je ferari. Da bi jurio, moraš da napraviš motor, a to je ekipa. Napraviti motor nije jednostavno. Kad to uradiš, nebitno je ko je za volanom. Onda imaš sistem. Vrlo je bitno da 99 odsto igrača trener ima na raspolaganju prvog dana pripreme za novu sezonu. Kako drugačije da radi?Rešenje za crno-bele vidim jedino u veličini kluba. Toliko ima bivših asova i sposobnih ljudi koji znaju da se nose sa problemima i vide korak ili dva unapred. Plivaju u problemima. Mora da se napravi novi stadion, poboljša infrastruktura. Znam, teško je i zato je potrebno biti mađioničar, da imaš i naklonost sreće.

Za vreme Zahovičeve "vladavine" u Mariboru, ovaj klub je dva puta igrao grupnu fazu Lige šampiona i jednom nokaut fazu Lige Evrope. Takođe, Ljubičasti su osvojili osam titula u slovenačkom šampionatu.

Zahovič je svojevremeno bio velika zvezda svetskog fudbala, a igrao je za timove poput Valensije, Benfike, Porta...

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/Zoran Ivković/Preneo: V.Š)