Turska policija, ilustracija, Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

prolivena krv

Moćnik ubijen u Turskoj: Velika zverka je brutalno likvidirana, isplivali i detalji!

Navedeno je i da je u akciji zaplenjena veća količina oružja, uključujući ručne bombe, puške M-16, municiju i pancire

Objavljeno: 25.10.2024. 10:23h

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja saopštio je nove informacije o obračunu turskih bezbednosnih i vojnih snaga protiv pripadnika kurdskog pokreta PKK i rekao da je jedan od najtraženijih pripadnika ubijen u policijskoj akciji u Artuklu.

Kako je naveo Jerlikaja, tokom policijske akcije ubijen je pripadnik pokreta PKK Ramazan Aktaš, za kojim je raspisana crvena poternica.

"Kao rezultat akcije Policijske uprave Mardin, Aktaš je delovao u ruralnim područjima u ime separatističke terorističke organizacije i pripremao se za akciju. On je neutralisan. Nećemo dozvoliti izdajnicima da dišu", rekao je turski ministar.

Navedeno je i da je u akciji zaplenjena veća količina oružja, uključujući ručne bombe, puške M-16, municiju i pancire.

"Čestitam našem guverneru koji je koordinirao operaciju i našim herojima policajcima koji su izveli akcije. Nećemo stati i nećemo oklevati u daljim akcijama", zaključio je Jerlikaja.

Operacija protiv pripadnika PKK dolazi nakon terorističkog napada koji se dogodio u sredu u Ankari, kada su napadači, za koje se sumnja da su pripadnici pokreta, ubili osmoro ljudi, a oko 200 držali kao taoce.

Bonus video:

(Espreso/B92/Preneo: V.Š)