Foto: Profimedia

predobro!

Poprskajte pomfrit ovim sastojom i biće savršeno hrskav: Uvek ćete ga ovako spremati, caka zlata vredna

Ne postoji osoba koja će odbiti porciju pomfrita, a ovako pripremljen krompir možete da služite kako god želite

Objavljeno: 24.10.2024. 17:38h

Pomfrit je kod nas omiljen, pogotovo kada se jede uz roštilj. Ništa ukusnije nema nego kada ispadne savršeno hrskav.

Ne postoji osoba koja će odbiti porciju pomfrita, a ovako pripremljen krompir možete da služite kako god želite. I da jedete kao prilog uz meso, ili samo uz kečap ili majonez.

Kako god da odaberete, bitno je da ga napravite kako valja. Pomfrit zlatne boje i hrskave korice dobićete ako krompir prethodno prelijte sprajtom.

foto: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski

Sastojci:

600 g krompira

1,2 l sprajta

Priprema:

Krompir oljuštite i operite, pa isecite kao za pomfrit, na deblje trake.

Zatim ga stavite u posudu i prelijte sprajtom. Ostavite minut, dva, pa izvadite iz posude i obrišite ubrusom. Pecite u zagrejanom ulju.

Bonus video:

(Espreso/krstarica/TM)