Novi Frenk Kaminski pojačao Partizan?, Foto: Starsport©

Kako za sada deluje...

Novi Frenk Kaminski pojačao Partizan?

Pogrešan izbor crno-belih?

Objavljeno: 24.10.2024. 17:15h

Noba košarkaška sezona je počela, a KK Partizan je u istu ušao sa potpuno novim, renoviranim timom u odnosnu na prethodnu takmičarsku godinu.

Samo je Balša Koprivica preživeo tzv. "seču" u Partizanu, a stručni štab crno-belih na čelu sa Željkom Obradovićem se odlučio za svežu krv u klubu.

Centarsku liniju Partizana ove sezone čine Tajrik Džons i najiskusniji u celoj ekipi, Brendon Dejvis. Tu je Balša Koprivica, uz krilnog centra Ajzeu Majka koji se još uvek čeka iz povrede.

KK Partizanfoto: Starsport

Da li je to dovoljno za dobru sezonu Partizana u Evroligi, ili je crno-belima potreban još jedan visoki igrač u rotaciji?

Loš defanzivni skok je koštao Partizana poraza u Vitoriji i Madridu, a vrlo lako je mogao da mu dođe glave i protiv Makabija u praznom "Pioniru" pre nedelju dana.

Onaj od koga se najviše očekivalo je Brendon Dejvis, prekaljeni evroligaški centar koji je, barem kada je reč o defanzivnom učinku, za sada verovatno i najgori u crno-belom taboru!

Brendon Dejvisfoto: Starsport©

Dejvisova iskakanja na piku, ispadanje prilikom vraćanja u reket, najviše podsećaju na "ples" Frenka Kaminskog koji je u prošloj sezoni delovao komično u defanzivi. Ništa bolji od njega nije ni Dejvis, koji je primera radi, u pobedi Virtusa u sredu veče (70:69), dozvolio Vilu Klajburnu da se spusti ka košu i pogodi za minimalnu prednost na manje od 20 sekundi do kraja meča. Nije ga bilo da pomogne, jer je opet kasnio, a ruke je podigao tek nakon što je Klajburn spustio loptu o tablu za prednost tima iz Bolonje - 70:69!

Sezona je tek na startu, pa i nije toliko tragićčno gubiti mečeva u 5. ili 6. kolu, međutim, skok i odbrana Partizana na iskakanju i preuzimanju je u ovom momentu glavni problem crno-belih. Onaj koji bi trebao da ostalim saigračima crta i govori kako bi morali da se kreću, Brendon Dejvis, trenutno je najslabija karika novog tima Željka Obradovića.

Bonus video:

(Espreso sport)