Policija, Foto: Nemanja Nikolić

DRAMA KOD KOMŠIJA

"Sve se dogodilo u 3 sekunde": Jezivi detalji pucnjave ispred škole u Sarajevu, učenik prvog razreda otvorio vatru!

PU Centar je u 08.00 časova dobio informaciju o incidentu u dvorištu Srednje metalurške škole u ​​kojem je jedan učenik povređen

Objavljeno: 24.10.2024. 13:19h

Jutros oko 8 časova došlo je do pucnjave u dvorištu Srednje metalurške škole u kojem je jedan učenik ranjen. Kako se saznaje, učenik prvog razreda Srednje mašinske tehničke škole pucao je jutros na učenika Srednje metalske škole koji pohađa treći razred.

PU Centar je u 08.00 časova dobio informaciju o incidentu u dvorištu Srednje metalurške škole u ​​kojem je jedan učenik povređen.

Izlaskom na teren, policijski službenici su utvrdili da je jedan maloletnik upotrebio vatreno oružje, a drugog maloletnika povredio u predelu noge. Prema prvim informacijama, povredio ga je mladić koji ne pohađa istu školu, ali kako se nezvanično saznaje, imali su sukob od ranije.

Dino Bezdrob, zamenik glavnog urednika Klix.ba uključio se u "Jutro na Blic" gde je otkrio detalje ovog užasnog događaja.

Prve informacije koje za sada postoje jeste da učenik nije životno ugrožen, ranjen je u nogu i da nema teže telesne povrede, ali će se njegovo stanje pratiti, navodi Bezdrob.

- Razvučene su žute trake oko škole i uviđaj je u toku. Deca će danas imati onlajn nastavu - kaže Dino Bezdrob.

"Sve se dogodilo u 3 sekunde"

Medijima su se obratili direktori škola u koje idu pomenuti učenici.

Direktorka Srednje metalske škole Irma Behlulović kaže da su izuzet videomaterijal, jer je škola pokrivena kamerama.

"Sve se desilo u tri sekunde. Ja sam za danas odlučila da nastava bude onlajn. Drugi učenik nije učenik naše škole. Molim sve medije da pomognu svojim delovanjem da u ovoj situaciji ne dižemo tenzije", kazala je Behulović.

Direktor Srednje mašinske škole Faruk Čupović je potvrdio da učenik koji je pucao pohađa ovu školu.

"Po saznanjima i izjavama drugih učenika radi se o učeniku prvog razreda Srednje mašinske škole. Obaveštena je Hitna pomoć i policija. Mi smo preduzeli mere u skladu s našim nadležnostima da pružimo podršku. Prema našim saznanjima, ostali učenici su dobro", rekao je Čupović.

Potvrđeno je da je napadač je pod kontrolom policije do okončanja pretresa njegove kuće.

U toku je policijski uviđaj i utvrđuju se sve okolnosti koje su dovele do nemilog događaja.

A tokom prethodne noći je u Sarajevu došlo do pucnjave na području Opštine Centar kada je jedan muškarac ranjen u ulici Jukićeva.

Bonus video:

(Espreso/ Klix.ba/ Prenela: T.M.)