Predag Mijatović, Foto: Starsport

neverovatno

Bruka i sramota! Mijatović užasnut šta je zatekao u Partizanu - da li je ovo moguće u 21. veku?

Legenda ne može da veruje svojim očima

Objavljeno: 24.10.2024. 13:01h > 13:03h

Iako je pred Privremenim organom FK Partizan ogroman posao, mora se voditi računa i o najsitnijim detaljima.

Toga je pobornik legendarni Predrag Mijatović koji je više puta naglasio da se prvo mora "počistiti svoje dvorište".

To je mislio i bukvalno...

Želi da Partizan vrati stari sjaj i da se u njemu posluje poput velikih evropskih klubova.

Ono što je Mijatović zatekao, nije mu se nimalo dopalo, pošto je od stadiona i klupskih prostorija napravio ambijent koji više liči na kafanu, nego na ozbiljan klub.

Kako piše "Mozzartsport", već je po njegovim istrukcijama krenuo da se menja ambijent na crno-beloj strani Topčiderksog brda.

Mijatović je predložio, a ostatak privremene „vlade“ se saglasio, da se na stadionu Partizana zabrani pušenje u kancelarijama, naravno uz odvojene prostorije za pušače.

Drugi važan detalj na koji je Mijatović upozorio jeste da se prilikom dolaska na utakmice vodi računa o dres kodu. To se odnosi na boravak funkcionera u Centralnoj loži na Zapadnoj tribini, ali i na ostalim rezervisanim za sponzore, goste, prijatelje kluba, jer se ranije dešavalo da čak i čelnici, utakmice posmatraju u majicama, kao da su pošli na plažu. Ubuduće će morati u odelima, kako i dolikuje velikom klubu.

Stadion Partizanafoto: Starsport

Sve to je deo protokola koji podrazumeva povećanu disciplinu svih zaposlenih. Naravno, neće zbog oblačenja ili zabrane pušenja Partizanu odmah krenuti, ali od nečega mora da se počne. I ovo jeste put, ako se zna da su prethodnici pretovorili kancelarije maltene u lično vlasništvo.

Koliko je Predrag Mijatović razočaran trenutim stanjem u Partizanu i koliko želi da ga menja pokazuje još jedan detalj. Kad je shvatio da omladinska selekcija igra utakmice u staroj opremi, prethodnog tehničkog sponzora Najkija, predložio je ljudima iz kluba da bi trebalo što pre od Pume, koja od prošle sezone snabdeva crno-bele, zahtevati kontigent i za trening i za mečeve. Da ne idu seniori u jednom, a omladinci u drugom dezenu, već da svi budu uniformisani.

Inače, Predrag Mijatović, zajedno sa Dankom Lazovićem, još jednim članom Privremneog organa, te aktuelnim sportskim direktorom Ivicom Ilievim i bivšim, Ivicom Kraljem, posetio je tokom četvrtka prvotimce u „Zemunelu“, što je za sve igrače i trenere inspirativno uoči nastavka sezone.

Bonus video:

(Espreso sport/Mozzartsport)