Stejsi Vilijams, Foto: Marion Curtris / Starpix / INSTAR Images / Profimedia

teške optužbe

Ovo je žena koja je optužila Trampa za seksualno zlostavljanje: Javnost u šoku, a kad čujete kako su se upoznali...

Ovaj navodni napad dogodio se u "Trump Toweru" u Njujorku početkom 1993

Objavljeno: 24.10.2024. 11:15h

Bivši američki predsednik Donald Tramp optužen je za seksualno zlostavljanje manekenke koju je upoznao preko Džefrija Epstajna tokom 1990-ih, otkrio je list Gardijan.

Prema navodima dnevnika, ovaj navodni napad dogodio se u "Trump Toweru" u Njujorku početkom 1993. godine, a Stejsi Vilijams kaže da je republikanskom milijarderu otišla na poziv američkog finansijera Džefrija Epstajna.

"Dirao me, bila sam jako uznemirena"

Kada je stigla, Donald Tramp navodno ju je povukao prema sebi, dirajući njene grudi, kao i struk i zadnjicu. Priznala je i da je bila "jako uznemirena" i tvrdi da joj se tada učinilo da je videla Donalda Trampa kako se smeši Džefriju Epstajnu.

Epstajn, finansijer s moćnim ekonomskim i političkim mrežama u Sjedinjenim Državama i inostranstvu, i sam je bio optužen za seksualno zlostavljanje i silovanje mladih devojaka, no njegovo samoubistvo vešanjem u zatvoru u Njujorku u avgustu 2019. ugasilo je javnu akciju protiv njega.

Donald Tramp foto: AP Photo Mike Stewart

"Osećala sam se odvratno"

Vilijamsova kaže da je Tramp 1993. poslao njenom agentu razglednicu preko kurira te da je na razglednici pogled iz vazduha na Mar-a-Lago, njegovu rezidenciju i odmaralište u Palm Biču. Razglednicu je pokazala novinarima Gardijana. Na poleđini razglednice rukom je napisano: "Stejsi - vaš dom daleko od doma. S ljubavlju, Donald."

Viljamsova je rekla da su ona i Epstajn nakon navodnog incidenta napustili "Trump Tower" te da je počela osećati da se Epstajn ljuti na nju.

- Džefri i ja smo otišli, on me nije pogledao niti mi se obratio, a ja sam osetila kako kipi od besa. Na ulici me izgrdio i pitao me: 'Zašto si mu dopustila da to učini?' Osećala sam se odvratno i bila sam potpuno zbunjena - kazala je.

Ona i Epstajn ubrzo su se rastali. Vilijams kaže da nije znala ništa o njegovom obrascu seksualnog zlostavljanja, što se kasnije saznalo. Epstajn se danas smatra jednim od najgorih i najpoznatijih pedofila u modernoj istoriji.

Džefri Epstajn foto: AP

"Ideja da se to čudovište vrati u Belu kuću je moja najgora noćna mora"

Prema Gardijanu, Stajsi Vilijams (56) otkrila je to tokom internet razgovora sa udruženjem pod nazivom "Survivors for Kamala", koja sebe opisuje kao koaliciju preživelih žrtava seksualnog napada, a koja podržava demokratsku kandidatkinju na izborima.

- Ideja da se ovo čudovište vrati u Belu kuću moja je najgora noćna mora - rekla je Vilijams, koja tvrdi da se nakon ovog navodnog napada osećala poniženo, smatrajući da je bila žrtva "bolesne igre" bivšeg američkog predsednika i Epstajna.

Naznačila je da je nekoliko meseci kasnije primila razglednicu koju je potpisao Donald Tramp. Godine 2023. porota građanskog suda u Njujorku proglasila je bivšeg predsednika odgovornim za "seksualni napad" 1996. godine na bivšu novinarku E. Džin Kerol.

"Namerno sam postala anonimna"

Upitana je li razmišljala o istupanju u prošlosti, jer su druge žene iznosile optužbe protiv Trampa, Vilijams je rekla da je želela da izbegne negativnu pažnju ili da rizikuje reakciju s kojom su se suočile mnoge druge preživele.

- Napustila sam posao. Namerno sam nestala jer volim biti anonimna i volim svoj život kao obične građanke. Zatim sam gledala što se dogodilo ženama koje su izašle sa svedočanstvima u javnost. Trpele su užasne uvrede. Pomisao da to učinim, pogotovo kao majka, jednostavno nije bila moguća - rekla je za Gardijan.

Stejsi Vilijamsfoto: Marion Curtris / Starpix / INSTAR Images / Profimedia

Trampova podrška odbacuje optužbe

Kerlojan Levit, zadužena za kampanju Donalda Trampa, dala je izjavu u kojoj je opovrgnula optužbe.

- Ove optužbe, koje je iznela bivša aktivistkinja Baraka Obame i koje su objavljene na poziv kampanje Kamale Haris dve nedelje pre izbora, nedvosmisleno su lažne. Očito je da su ovu lažnu priču izmislili Haris i njena izborna podrška", rekla je Levit.

Bonus video:

(Espreso/ Index/ Prenela: T.M.)