Foto: Geoffrey Swaine / Avalon / Profimedia

hrana

Kad vidite ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet: Spremite doručak ili večeru od samo 4 sastojka

Za doručak ili večeru, ovaj superbrzi đevrek punjen šunkom i kačkavaljem odličan je izbor kad nemate mnogo vremena ili volje da mesite, a jede vam se sočno pecivo.

Objavljeno: 23.10.2024. 21:38h

Lisnato testo jedna je od namirnica koje valja imati u zamrzivaču u svakom trnuenutku jer zahvaljujući njemu brzo i lako dobijate ukusno pecivo za doručak ili večeru.

Posebno je ovaj tip testa praktičan jer nam omogućava da eksperimentišemo sa slanim i slatkim pecivima (poput neodoljivih lažnih eklera), pravimo zanimljive oblike i kombinacije, a nikada ne oduzima previše vremena.

Jedan od načina da iskoristite lisnato testo jeste da napravite filovane đevreke, a iznenadiićete se koliko je jednostavno.

Đevrek punjen šunkom i sirom

Sastojci:

600 g lisnatog testa

400 g šunke

300 g kačkavalja po izboru

1 jaje

Priprema:

  1. Poređajte naizmenično po dva lista šunke i sira, pa ih jednom većom i jednom manjom čašom isecite u oblik kruga, poput krofne, kao u snimku.
  2. Stavite lisnato testo na radnu površinu i isecite ga na dugačke i tanke trake.
  3. Traku testa namotavajte oko kruga od šunke i kačkavalja dok ne dobijete đevrek.
  4. Umutite jaje, pa njim premažite svaki.
  5. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)