Travel blogerka, Foto: Printscreen/Instagram/where.is.rory •

lepote glavnog grada srbije

Prelepa Australijanka posetila Beograd pa ostala bez daha: "Ovo je nepopularno mišljenje, ali..." (VIDEO)

Dodala je i da grad sam po sebi ima svoj šarm i da je podseća na njen rodni Melburn

Objavljeno: 23.10.2024. 21:03h

Travel blogerka iz Melburna u Australiji, koja je tokom svoje evropske avanture sasvim slučajno odlučila da napravi pauzu u Beogradu, priznala je da je to bila jedna od najboljih odluka na njenom putovanju, ikada!

Kako je Rori objasnila na svom TikTok profilu, ono što je započelo kao nasumična stanica, pretvorilo se u nezaboravno iskustvo, u kom je otkrila ne samo čari grada i ljubaznost našeg naroda, već i jedinstven noćni život koji definitivno parira najpoznatijim svetskim metropolama.

"Moje nepopularno mišljenje o putovanjima u Evropi je da je Beograd jedan od najboljih gradova u Evropi. A posetila sam mnoge gradove širom Evrope. Ove godine sam bila na svom drugom putovanju po Evropi i nasumično odlučila da napravim pauzu u Srbiji jer sam želela da vidim kakav je Beograd. Čula sam da je noćni život neverovatan. Bila sam raspoložena da upoznam ljude, da se zabavim, i provela sam se najbolje ikada. Imala sam osećaj kao da sam u Berlinu. Ako volite Berlin, sigurno ćete obožavati Beograd", rekla je ona.

Dodala je i da grad sam po sebi ima svoj šarm i da je podseća na njen rodni Melburn.

"Sam grad je lep, slikovit, kao i većina evropskih gradova. Uveče morate otići u stvarno kul deo grada koji se zove Skadarlija. Svi restorani imaju bašte na otvorenom, ima mnogo bendova i sve je tako živo. Šetajući se samo po kaldrmi, osećate se fantastično. Ima mnogo sjajnih kafića, što me podseća na kulturu kafića u Melburnu, a to je za mene velika pohvala s obzirom na to da sam iz Melburna" objasnila je.

"Devojke su prelepe a muškarci su ljubazni"

Prema njenim rečima, noćni život je ono što čini Beograd posebnim i zbog čega mnogi turisti dolaze u ovaj grad. Mada nije ostala imuna ni na lepotu i ljubaznost srpskog naroda

"Glavni razlog zbog kojeg ljudi dolaze u Beograd je noćni život. Devojke su zaista prelepe. Muškarci su bili stvarno ljubazni i pristupačni. Sve u svemu, atmosfera je odlična. U klubovima imaju nešto što se zove splavovi. To je u osnovi klub na reci i to je super. Muzika je fantastična. Nadam se da sam vas ubedila da dodate Beograd na vašu mini turu. Grad je neverovatan, ja sam ostala u šoku" zaključila je Rori.

Ispod videa, mnogi Srbi su joj zahvalili na lepim rečima, dok su stranci samo potvrdili njene utiske, slažući se da Beograd zaista ima posebnu čar.

"Ja sam iz Melburna i bio sam u Beogradu 5 meseci, upravo sam se vratio. Najboljih 5 meseci u mom životu", napisao je jedan komentator ispod videa.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Gordana Vuksanović/Preneo D.M.)