Ovce, Foto: RINA

strašno!

Krvav pir kod Novog Pazara: Psi napravi pokolj, zaklali 49 ovaca, meštani u velikom strahu!

Sve se dogodilo u ranim jutarnjim satima

Objavljeno: 23.10.2024. 20:14h

Nezapamćeni krvoločni pir dogodio se u novopazarskom selu Prčenova kada je čopor pasa lutalica upao na imanje porodice Škrijelj i zaklao čak 49 ovaca.

Sve se dogodilo u ranim jutarnjim satima, začuo se glasan lavež pasa, a kada je domaćin Sait izašao u dvorište video je mrtve ovce na gomili sve jedna preko druge. Ovo je nezapamćeno u našem kraju. Bilo je napada pasa lutalica, ali da zakolju odjednom 49 komada nikada se nije desilo - kažu meštani.

Dodaju da osim ovih nastradalih kod domaćina Škrijelja ima još oko 18 teško ranjenih ovaca za koje je pitanje, da li će preživeti.

- Kada smo vratili kamere videli smo da je u čoporu bilo 11 krvoločnih pasa lutalica. Sve su iskasapili za dvadesetak minuta. Ovako nešto se ne pamti ne samo u našem kraju, nego i šire. Ovo je veliki gubitak, otišao je veliki deo stada - rekao je domaćin Sait.

Problem pasa lutalica na teritoriji Novog Pazara već dugo preti da eskalira, osim životinja oni napadaju i ljude, decu, trudnice. Novac za izgradnju azila je izdvojen, on još uvek nije urađen, a kada će – ne zna se.

Bonus video:

(Espreso/RINA/Preneo D.M.)