Foto: Ulrich Roth / imago stock&people / Profimedia

prijatno

Salata sa pečenim paprikama: Priprema je veoma jednostavna, a ukus će vas osvojiti

Ova salata je jednostavna za pripremu, a ujedno dovoljno elegantna da impresionira vaše goste.

Objavljeno: 23.10.2024. 19:29h

Kremaste salate idealan su izbor za svečane obroke, a kada se dodaju pečene paprike i hrskavi indijski orasi, dobijamo savršen spoj ukusa i tekstura.

Bogata aroma i kremasti preliv ovu salatu čine savršenim izborom za svaki ručak ili večeru.

Pored toga, indijski orah donosi zanimljivu notu koja je čini neobičnom i nezaboravnom.

Sastojci:

  • 4 pečene crvene paprike, isečene na trakice
  • 3 krompira, skuvana i isečena na kockice
  • 100 g indijskih oraha, blago tostiranih
  • 2 kašike majoneza
  • 100 g pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašika limunovog soka ili sirćeta

Priprema:

  1. Ako koristite sveže paprike, prvo ih ispecite u rerni dok ne omekšaju, zatim ih oljuštite i isecite na trakice.
  2. Skuvajte krompir u slanoj vodi, ohladite ga i isecite na kockice.
  3. Lagano tostirajte indijske orahe na suvom tiganju dok ne postanu zlatni i hrskavi.
  4. U činiji pomešajte majonez, pavlaku, senf, limunov sok (ili sirće), so i biber. Dobro sjedinite sastojke.
  5. U velikoj činiji pomešajte pečene paprike, krompir i indijske orahe. Dodajte preliv i pažljivo promešajte da se svi sastojci oblože kremastim prelivom.
  6. Ostavite salatu u frižideru da se ohladi pre služenja.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/E.S./prenela:B.S.)