Vrtić, Foto: Beograd.rs

jezivo!

Majka u vrtiću zatekla horor: Beba bila sva u modricama i krvavim podlivima, vaspitačica u čudu (FOTO)

Dete hitno odvezeno u bolnicu

Objavljeno: 23.10.2024. 17:21h

Incident u jednom vrtiću u Slavonskom brodu u Hrvatskoj uznemirio je javnost nakon što je majka na društvenim mrežama objavila fotografiju njene ćerke od 15 meseci u modricama.

Incident u jednom vrtiću u Slavonskom brodu u Hrvatskoj uznemirio je javnost nakon što je majka na društvenim mrežama objavila fotografiju njene ćerke od 15 meseci u modricama..

Dete ostaje u vrtiću do pola 12 jer je u procesu prilagođavanja, nije lako prihvatila vrtić, još uvek plače, ne spava, i odbija da jede u vrtiću. Tog dana, dovela sam dete u vrtić u uobičajeno vrijeme kao i svaki dan, te došla po nju u pola 12, ali vaspitačica mi je rekla kako je zaspala, te da, ako hoću, mogu je ostaviti na spavanju, na što sam odgovorila da može, i zamolila da mi jave kada se probudi da mogu doći po dete. Bila sam iznenađena, jer dete do tog dana nijedanput nije zaspalo u vrtiću - piše majka Zrinka Krištof Mihajlović iz Slavonskog Broda u Hrvatskoj.

Objašnjava da je u vremenu od 7.15 do 10.05, u grupi od 20 dece jasličke dobi, bila prisutna samo jedna vaspitačica, a druga je došla u 10.05 kao ispomoć iz druge grupe, jer je druga vaspitačica koja radi u jaslicama na bolovanju.

Kada ju je vaspitačica koja je preuzela decu na spavanju zvala oko 12.15 i rekla da joj se ćerka probudila, odmah je došla i preuzela dijete.

- Šokirala sam se kad sam na desnoj strani glave deteta videla veliku povredu sa krvavim podlivima i modricama sa ogrebotinama, a krvavu ogrebotinu imala je i ispod desnog oka. Na moje pitanje "šta je ovo", vaspitačica je odgovorila "da ne zna ništa", i upitala je "šta je to", i rekla mi da se obratim vaspitačici iz prve smene - nastavlja ona.

"Nije mi bilo ni do čega"

Kako dalje piše u objavi, kada je videla dete takvo nije joj bilo ni do čega.

- Meni tada nije bilo ni do čega, uplašila sam se za svoje dete jer su ozlede izgledale ozbiljno, uzela sam dete i odmah je odvela na hitni prijem u bolnicu gde je, obavljen pregled hirurga, te snimljene kosti glave, i na svu sreću, nije došlo do prelome kosti lobanje, a zbog mogućeg krvarenje, pregledana je i od strane neurohirurga uz upute o praćenju zdravstvenog stanja i ponašanja deteta - nastavlja.

Obaveštena i direktorka vrtića

O događaju je, kako navodi obavestila i direktorku vrtića i policiju, a dopis su uputili i gradonačelniku.

- Svi od navedenih su odmah preuzeli sve radnje u smislu utvrđivanja odgovornosti i propusta, te smo od gradonačelnika dobili dopis u kojem, uz izraze saosećanja i žaljenja zbog događaja, stoji "da je dječji vrtić utvrdio sve okolnosti o nastanku događaja i proveo disciplinski postupak", te se nadalje u dopisu zaključuje "da je do incidenta došlo zbog organizacijskog propusta uprave i nedovoljne pažnje vaspitačice. Dodaje se da radnici dečjeg vrtića nisu postupili prema propisanom protokolu, zbog čega ih je uprava dečjeg vrtića disciplinski sankcionisala" - navodi zabrinuta majka.

Kako ova zabrinuta majka dalje navodi, jasno joj je da se propusti mogu dogoditi, ali propusti u smislu nepoštovanja propisanih protokola su nedopustivi.

Ovaj put nije došlo do ozbiljnih posledica, možda naredni put neko drugo dete neće biti te sreće! Dragi roditelji, vaše dete u vrtiću mora biti sigurno, okruženo brigom i pažnjom, ako zametite bilo kakvu povredu vašeg djeteta, nemojte to ćutke prihvatati, reagujte, pitajte, zatražite odgovore…mi smo se uverili da su odmah preduzete sve radnje koje za cilj imaju da spreče da se ovako nešto ponovi - zaključuje ova majka.

Bonus video:

(Espreso/Blic/Preneo D.M.)