BRZO I ZDRAVO
Najkremastija tuna salata spremna za 5 minuta: Služi se kao hladno predjelo ali i kao obrok za sebe, preukusna je
Ako želite da pripremite nešto lagano, a da vas zasiti, uvek je odličan izbor tuna salata
Salata u kojoj je ključni sastojak tunjevina ima i druge namirnice koje će da obogate jelo, a vi po svojoj želji možete da dodate šta želite. Kombinacije ukusa su brojne, a vi izaberite ono što svakodnevno volite da imate na trpezi. U ovoj pripremi koristi se zanimljiv fil od majoneza i senfa uz dodatke kikirikija i krastavaca, a možete je poslužiti i kao hladno predjelo za slavu ili hladnuobrok salatu. U nastavku pogledajte recept za tuna salatu koju ćete sigurno obožavati.
Sastojci:
- 2 konzerve tune (2 x 140 grama)
- 100 grama seckanog kikirikija
- 3 kisela krastavčića
- 1 kašika senfa
- 3 kašike posnog majoneza
- so po ukusu
- biber po ukusu
- 1/2 kašičice suvog peršuna
- beli luk u prahu (po izboru)
Priprema:
Prvo ocedite tunjevinu od viška ulja kako bi salata bila manje masna. Dodajte sitno seckani kikiriki i iseckane kisele krastavce. Važno je da kiseli krastavci budu isečeni na tanke kolutove, a da se odstrane tvrdi delovi. Za fil, sjedinite senf i posni majonez kašikom, a zatim dodajte ostale sastojke malo po malo. Dodajte so, biber, suvi peršun i beli luk u prahu po ukusu, ako vam ne odgovara luk možete i da ga izostavite. Dobro promešajte sve sastojke kako bi se ukusi podjednako sjedinili. Ako želite da obogatite jelo možete da dodate testeninu.
Bonus video:
(Espreso/srecnarepubliak/TM)