Meštani imaju veliki problem sa strujom i stubovima koji trunu, Foto: RINA/Ustupljene fotografije

vlada strah

Pored ovoga Srbi ne smeju da prođu u ovom selu kad padne kiša: Meštani je zovu "bandera smrti" , plaši ih jedno

Žice su sve popadale, bandere su počele da trunu.

Objavljeno: 23.10.2024. 15:10h

Smešteno na samoj granici između Srbije i Crne Gore selo Ugao kod Sjenice surovo je za život, ipak osim prirode koja nije pitoma meštanima veliki problem predstavljaju stare bandere o kojima niko ne vodi računa, stoga imaju velike muke sa snabdevanjem električne energije, ali i strahuju za svoje živote.

- Ova bandera iskrivljena stoji, u jako je lošem stanju. Čim dune malo jači vetar, a znate kakvi sve vetrovi duvaju u ovom kraju strahujemo da li će da se sruši. Struje nam svaki čas nestaje, skoro svaki ili svaki drugi dan i to po pet, šest puta dnevno zbog čega nam se crkava sve od uređaja po kući. Ovo je baš, užasno i opasno, kažu za RINU meštanin sela Ugao Nusret Pljakić.

FOTO: RINA/Ustupljene fotografije
FOTO: RINA/Ustupljene fotografije
FOTO: RINA/Ustupljene fotografije
FOTO: RINA/Ustupljene fotografije
FOTO: RINA/Ustupljene fotografije

Oni dodaju, da osim kad duva vetar i kada ostaju bez struje sa svakom kišom strahuju za svoje i živote svoje dece, ali i za stoku.

- Žice su sve popadale, bandere su počele da trunu. Kad padne kiša, ljudi ne smeju da prođu pored bandera da ne bi došlo do strujnog udara. Strah je da neko ne pogine. Ima na ovom potezu oko desetak kuća, dodaje meštanin.

Naglašava da su se zbog svog problema obraćali nadležnima u Sjenici, ali da još uvek niko nije reagovao i da će još jednu surovu sjeničku zimu, po svemu sudeći dočekati sa strepnjom.

Bonus video:

(Espreso/RINA/Prenela: N.J)