Parče slane torte sa pohovanim paprikama, Foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

ukus je boli glava

Za Svetu Petku napravite slanu tortu sa pohovanim paprikama: Najlepše predjelo od kog kreće voda na usta

Najkremastije predjelo za Svetu Petku je slana torta sa pohovanim paprikama

Objavljeno: 23.10.2024. 13:57h

Sezona slava je krenula, a ideje za ukusna predjela svim domaćicama uvek dobro dođu.

U nedelju je Sveta Petka, a jedna slana torta sa pohovanim paprikama je pravi izbor za goste.

Svi sastojci su tu:

parmezan, peršun ili drugi zelenih za dekoraciju (opciono)

paprike - osam crvenih pečenih

biber i so - po ukusu

jaja - 2

majčina dušica (suvi začin) - 1 kašičica

prezle - 200 grama

pavlaka - 180 grama

Pravljenje slane torte sa pohovanim paprikamafoto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

ulje - malo za prženje

majonez - 150 grama

kačkavalj - 250 grama (izrendati)

šunka - 250 grama (isečena na listove)

Priprema:

Prvo ispecite paprike u rerni. Sačekajte da se ohlade, a onda ih oljuštite i očistite od semenki.

Cele ili manje ih ispohujte, tako što svaku uvaljate u jaja pa u prezle.

Kada se ispohuju ostavite ih na ubrusu da se ocede, a do tada pripremite sve sastojke za tortu.

Slana torta sa pohovanim paprikama na tacnifoto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

Kačkavalj izrendajte, pavlaku, majčinu dušicu i majonez pomešajte, posolite i pobiberite po ukusu.

Kao donju koru stavite pohovane paprike i premažite ih filom od majoneza i pavlake. Zatim preko stavite listove šunke i na kraju izrendajte kačkavalj.

Tako ponovite sa još jednom korom od paprika i postupak kao prethodni.

Kada stavite treći, poslednji sloj paprika tortu premažite sa sa preostalim filom od pavlake i majoneza.

Dekoracija po vašoj želji.

Prijatno i uživajte u ovom fantastičnom receptu.

Bonus video:

(Espreso/N.J)