Slavsko žito, Foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

PAŽNJA

Slavsko žito se sprema isključivo na ovaj način! Čitava slava zavisi od njega, ovo mora da naučite danas

Svaka domaćica mora da ga ima u malom prstu.

Objavljeno: 23.10.2024. 13:22h

Žito je nezaobilazno na svakoj slavskoj trpezi, a mi vam donosimo najbolji postupak pripreme.

Svaka domaćica mora da ga ima u malom prstu.

Iako se u prvi mah čini da su sva slavska žita identičnog ukusa, ako mu dodate jedan novi sastojak, vaše žito će dobiti potpuniji ukus.

SASTOJCI

FOTO: Printscreen/Youtube/ Svečana kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Svečana kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

500 grama pčenice belije

400 grama kristalnog šećera 400 grama mlevenih oraha 2 kesice vanilin šećera 1/2 ploda muskatnog oraščića

PRIPREMA

Pšenicu je najbolje potpopiti veče pre pripreme u vodi. Kuvati duže i nakon kuvanja dobro procediti. Dodati pšenici šećer i ostale dodatke iz sastojaka. Naše bake pšenicu pre nisu mlele za slavsko žito, već je bila u celom zrnu.

(Espreso/srbija danas/Prenela PV)