Nekretnine/Ilustracija, Foto: Profimedia

sasomange

Rast potražnje za stanovima u predizgradnji: Gde je najjeftiniji kvadrat u Novom Sadu i po kojoj ceni?

Istražite tržište nekretnina u Novom Sadu! Cene novogradnje kreću se od 1.350 do 1.530 evra po kvadratu, dok je prosečna cena starogradnje 1.890 evra. Potražnja raste, a broj izdatih građevinskih dozvola se povećava. Saznajte više o trendovima i investicijama u 2024. godini!

Objavljeno: 23.10.2024. 11:26h

Kvadrat stana u predizgradnji, uz mogućnost rezervacije, košta od 1.350 do 1.530 evra. Reč je o ponudi novosadskih investitora. Stanovi nisu izgrađeni, ali već uveliko ima onih koji ih kupuju.

Od poznavalaca prilika na ovom tržištu kako saznaje Dnevnik.rs da prodaja ovakve vrste stanova nije novost, da je to aktuleno već duže vreme i da je prodaja dostupna direktno od investitora. – Potražnja postoji jer je reč o jeftinijim stanovima, pa se ljudi odlučuju da kupuju direktno od investitora. Dok zgrada bude gotova, veći broj stanova bude već zauzet – kazao je predsednik Sindikata građevinskih radnika Josip Modić, uz napomenu da se očekuje i pokretanje novih gradilišta, jer je broj izdatih građevinskih dozvola u odnosu na prošlu godinu veći za pet odsto.

Pogledajte stanove u Novom Sadu do 100.000 € OVDE.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, u Novom Sadu je prosečna cena starogradnje pala za celih pet evra, te je umesto 1.895 evra lane, ove godine bila 1.890 evra.

S druge strane, cena novogradnje je u proseku veća za 240 evra jer se sa 1.690 popela na 1.930 evra.

Deset odsto prodatih stanova u Novom Sadu u starogradnji prodato je po prosečnoj ceni većoj od 2.610 evra, a u starogradnji deset posto stanova dostiglo je cenu veću od 2.530 evra.

U trećem tromesečju ove godine u Vojvodini broj kupoprodaje stanova povećan je za 14,03 odsto, dok je ukupna vrednost kupoprodaje porasla za 35,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Cene stanova u Vojvodini su porasle za 4,49 odsto.

Bonus video:

(Espreso/Sasomange/Dnevnik.rs/S.Aničić Ilić/Prenela: N.J)