Kiti, Amelija i Eliza, Foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

ne zna se koja je lepša

Jedna ima muža starijeg od oca, a druge dve... Bratanicama pokojne Dajane ni sama Afrodita nije ravna! (FOTO)

Kiti, Amelija i Eliza čuvaju uspomenu na svoju slavnu tetku, a nedavno su podržale princa Vilijama na dodeli nagrada Centrepoint, vodeće britanske dobrotvorne organizacije, koju je ranije podržavala Lejdi Di

Objavljeno: 23.10.2024. 10:00h

Tri bratanice princeze Dajane izuzetno podsećaju na tetku, lepotom, prefinjenim stilom odevanja, ali i pristupačnošću i odnosom koji imaju prema javnosti. Kiti, Amelija i Eliza čuvaju uspomenu na svoju slavnu tetku, a nedavno su podržale princa Vilijama na dodeli nagrada Centrepoint, vodeće britanske dobrotvorne organizacije, koju je ranije podržavala Lejdi Di.

Ova organizacija pomaže beskućnicima, najstarija bratanica princeze Dajane Kiti Spenser (33) postala je ambasadorka ovog udruženja dok joj godinu dana mlađe sestre bliznakinje pružaju podršku.

Kiti Spenser: Modna ikona sa kontroverznim brakom

Smatra se modnom ikonom što je opravdala kada se na pomenutom događaju pojavila u haljini Dolce&Gabbana, sa motivima Venecije.

Kiti Spenser sarađivala je sa brojnim modnim i kozmetičkim brendovima od Estee Lauder i Bulgari do Dolce&Gabbana, Ralph Lauren i mnogih drugih.

Udata je za južnoafričkog biznismena Majkla Luisa koji je pet godina stariji od njenog oca, grofa Čarlsa Spensera (65) pa neki njen brak smatraju zbog toga kontroverznim iako razlika u godinama nije prepreka za ljubav. Par je dobio ćerku Atinu,a Kiti se retko pojavljuje u javnosti otkako se porodila. Luis iz prethodnog braka ima troje dece.

Kada je Kiti počela vezu sa Luisom 2018. godine, retko ko je u Londonu poverovao u tu vezu. Pričalo se da ona može da bira partnera a mnogi kao savršenog partnera nisu videli ovog biznismena koji iza sebe ima propali brak, komentarisalo se. Ipak, veza je opstala.

Kiti koja je globalna ambasadorka Dolce&Gabbana i koja se bavi proizvodnjom tekstila, viđeni su nekoliko puta zajedno 2019. a onda su se godinu dana kasnije verili. Venčali su se 2021. u Rimu, njen otac se nije pojavio na venčanju.

Bratanica princeze Dajane blistala je u venčanici Dolce&Gabbana. U haljini od čipke u viktorijanskom stilu podsetila je na venčanicu Grejs Keli, sa njenog venčanja sa knezom Monaka Renijeom III. Kiti je na svadbi nosila još dve haljine modne marke Dolce & Gabbana.

Amelija i Eliza Spenser: Odrasle u Africi zbog medijskog pritiska pa se vratile u London

Obe su u ozbiljnim vezama. Sa roditeljima Čarlsom i Viktorijom Lokvud i sa bratom Lujem preselile su se 1995. u Južnu Afriku da bi izbegle medijsku pažnju zbog veze sa Lejdi Di. U to vreme u jeku je bio skandal zbog njenog razvoda od Čarlsa koji je finiliziran 1996. i veze sa Dodijem al Fajedom.

Sve tri bratanice princeze Dajane bile su sa ocem na sahrani svoje tetke, 1997. u Londonu.

Amelija i Eliza odrasle su u Africi. Luj se relativno rano vratio u Veliku Britaniju, upisao fakultet u Edinburgu i diplomirao na Umetničkoj školi u Londonu. Kiti je inače završila studije mode u Firenci i magistrirala menadžment luksuznih marki, Amelija se školovala u Kejptaunu dok je Eliza diplomirala u Edinburgu, na umetničkom smeru. Bliznakinje su se 2021. preselile u London.

Pre toga, nakon razvoda roditelja 1997. živele su u predgrađu Kejptauna, Čarls Spenser je sada u vezi sa ovom ženom. Povremeno su odlazile u Britaniju, a 2011. bile su na venčanju Kejt Midlton i princa Vilijama u Londonu, a onda i na svadbi Megan Markl i princ aharija 2018. u Vindzoru.

Amelija radi u Londonu kao organizatorka venčanja. Verena je za 12 godina starijeg Grega Maleta, fitnes trenera i nutricionistu.

Minut starija Eliza je dizajnerka enterijera, piše Tatler. U vezi je sa Čaningom Milerdom, biznismenom iz tehnološkog sektora.

O princezi Dajani

"Bila je sa nama neposredno pre nego što je tog leta poginula. Boravila se u kući mog oca, ovde u Kejptaunu, imale smo veliku sreću što smo to vreme proveel sa njom", rekle su Amelija i Eliza koja je dodala: "Bila je nežna, majčinski nastrojena, puna ljubavi, uvek se trudila da bude bliska sa nama, imala je talenat da razume decu":

Ispričale su kako su jednom prilikom sa Dajanom potišle na prelepu plažu poznatu po ledenoj vodi nedaleko od Kejptauna. Naišao je fotograf.

"Nismo shvatale šta se događa. Ali ona je tu situaciju pretvorila u igru "koja će se prva od nas vratiti do auta. Bilo je neverovatno kako nas je zaštitila. U tom trenutku nismo imale pojma šta je radila".

Eliza je poručial da je nakon smrti Dajane shvatila kakav je to strašan gubitak za porodicu, a a kasnije i za ceo svet.

Bonus video:

(Espreso/ Zena.blic/ Jelena Milenković/ Prenela: T.M.)