Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

multipolarni svet

Putin jača odnose sa ovom moćnom zemljom: Nalazi se daleko od Rusije, ali imaju isti cilj!

On je istakao da se Rusija raduje što će primiti najvišeg diplomatu Južne Afrike na prvoj ministarskoj konferenciji Foruma rusko-afričkog partnerstva koja će se održati u Sočiju 9. i 10. novembra

Objavljeno: 22.10.2024. 19:55h

Ruski lider je rekao da Rusija i Južna Afrika uglavnom koordiniraju napore na međunarodnoj areni u cilju uspostavljanja pravednog, multipolarnog svetskog poretka.

Rusija pridaje veliki značaj jačanju veza sa afričkim zemljama, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin u uvodnoj reči na sastanku sa južnoafričkim kolegom Sirilom Ramafozom na marginama samita BRIKS-a.

- Rusija pridaje poseban značaj jačanju odnosa sa državama na afričkom kontinentu, jer sa njima radi na sprovođenju zajedničkih dokumenata usvojenih na samitu Rusije i Afrike u Sankt Peterburgu, a to su deklaracija i akcioni plan do 2026. godine - rekao je ruski lider, prenosi TASS.

On je istakao da se Rusija raduje što će primiti najvišeg diplomatu Južne Afrike na prvoj ministarskoj konferenciji Foruma rusko-afričkog partnerstva koja će se održati u Sočiju 9. i 10. novembra.

Komentarišući međunarodna pitanja, ruski lider je rekao da Rusija i Južna Afrika uglavnom koordiniraju napore na međunarodnoj areni u cilju uspostavljanja pravednog, multipolarnog svetskog poretka.

- Što se tiče bilateralnih odnosa, oni su zasnovani na principima sveobuhvatnog strateškog partnerstva, ravnopravnosti i međusobnog poštovanja - zaključio je Putin.

Bonus video:

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)