Iran, Foto: EPA-EFE/BILAWAL ARBAB

velika opasnost

Moćni iranski komandant o eskalaciji regionalnog konflikta: Da li nas ovo zaista čeka?!

Veruje se međutim da Izrael planira značajnu odmazdu za veliki iranski napad balističkim raketama koji je pretrpeo 1. oktobra

Objavljeno: 22.10.2024. 17:18h

Komandant Iranske revolucionarne garde Muhamed Ali Džafari izjavio je danas da Izrael verovatno neće napraviti "značajan potez" protiv Teherana, već simboličan, "ograničen napad", objavila je Iranska studenska novinska mreža.

Veruje se međutim da Izrael planira značajnu odmazdu za veliki iranski napad balističkim raketama koji je pretrpeo 1. oktobra, prenose izraelski mediji vest Rojtersa.

Izraelski ministri su u nedelju obavešteni o neminovnom kontranapadu na Iran koji se očekuje uskoro. Uz to je rečeno da će napad biti znatnih razmera, objavio je javni servis Kan.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je najavio snažnu odmazdu pošto je Iran ispalio 200 balističkih raketa u pravcu Izraela posle ubistva vođe Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu i lidera libanskog Hezbolaha u Bejrutu.

Predsednik SAD Džozef Bajden je pozvao ;Izrael na uzdržanost da bi se sprečio širi sukob na Bliskom istoku, izrazivši zabrinutost zbog potencijalnih izraelskih napada na iranska nuklearna postrojenja i energetsku infrastrukturu.

Bonus video:

(Espreso/Beta/Preneo D.M.)