Foto: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

ukus koji osvaja

Od ovoga vam neće biti ništa slađe: Napravite domaću čokoladu koja se topi u ustima, ovo je bolje čak i od Milke

Priprema je veoma jednostavna

Objavljeno: 22.10.2024. 17:09h

Svi vole čokoladu. Sada možete pokušati da je napravite sami i potpuno prilagodite svom ukusu. Pored toga, ovako napravljena čokolada, u lepom pakovanju, može biti sjajn poklon dragim osobama. Lako je - vaše je samo da probate!

Sastojci:

  • 300 g mleka u prahu
  • 100 g kakaa
  • 100 ml vode
  • 250 gr putera
  • 500 g šećera
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Pomešajte mleko u prahu i kakao (savet: možete prosejati kroz sito mleko i kakao da ne bi bilo grudvica).

U šerpicu sipajte vodu, puter, šećer i vanilin šećer i stavite da prokuva i otopi se.

foto: Philip Toscano / PA Images / Profimedia

U to dodati mleko i kakao, pa mešati i kuvati dok se sve ne sjedini.

Čokoladu možete izliti u pleh ili tacnu (na koju ste stavili pek-papir, da bi je lakše izvadili) ili možete da se igrate raznoraznim kalupima (npr. kalupi za led u raznim oblicima) – pustite mašti na volju (kalupe malo nauljite, lakše ćete izvaditi čokoladu kasnije i biće sjajnija). Po želji možete u čokoladu da dodate kokos, orahe, bademe, lešnik, pistaće, suvo grožđe, brusnice, kandirano voće, žele kocke ili čak beli eurokrem.

Ostavite čokoladu da odstoji u frižideru preko noći da se dobro stegne.

Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/dormeo.rs/prenela:B.S.)