Stene, Foto: Printscreen/ Facebook/ NSW Ambulance

neverica

Devojka (23) sedam sati visila naglavačke između ogromnih stena: Spasioc šokiran jednim, pogledajte samo ovo! FOTO

Na fotografijama koje je juče objavila služba hitne pomoći Novog Južnog Walesa mogu se videti samo bosi tabani ženinih stopala između stena

Objavljeno: 22.10.2024. 16:36h

Jedna devojka visila je naglavačke čak sedam sati jer se zaglavila između ogromnih stena u Australiji!

Tamo je dospela tako što je pokušavala da pronađe telefon.

Na fotografijama koje je juče objavila služba hitne pomoći Novog Južnog Walesa mogu se videti samo bosi tabani ženinih stopala između stena.

Ona je prethodno šetala s prijateljima privatnim imanjem u Laguni, seoskom gradu u dolini Hanter oko 120 kilometara od Sidneja, kada joj je ispao telefon.

Dok je pokušavala da ga dohvati, skliznula je napred u pukotinu od tri metra između i prijatelji nisu mogli da je dohvate. Spasilačke službe nisu objavile ime žene, ali policija Novog Južnog Velsa je rekla da ima 23 godine.

Specijalista za spašavanje Piter Vots rekao je za CNN da u tom području nije bilo telefonskog signala pa su prijatelji morali da je ostave kako bi dozvali pomoć.

- Moja početna misao je bila: 'Kako ćemo je izvući odavde?'. Nikad nisam naišao na ovakav slučaj. Područje na koje je pala nalazilo se oko 50 metara niz stazu zaraslu u grmlje, nedostupnu čak i terenskim vozilima. Razmislili smo i zaključili da je jedini način da je izvučemo tako da izađe vertikalno iz pukotine, što znači da smo morali da uklonimo ovo kamenje. Bila je smirena, nije bila uspaničena, to me je impresioniralo jer bih ja bio izbezumljen. Šest velikih gromada moralo je da bude uklonjeno pre nego što su spasioci mogli dovoljno da se približe da bi fizički dotakli njena stopala. Zadnju preostalu gromadu - tešku oko 500 kilograma - bilo je teško pomeriti - rekao je Vots.

Devojka je na kraju cele priče odlično prošla.

- Nakon toga smo došli do nje. Kada smo joj izvukli kukove, morali smo joj pomeriti noge natrag na levu stranu kako bismo joj izvukli rame. Devojka je bila umorna i imala je vrtoglavicu. Sva joj je krv bila u glavi, a u nogama nije imala ništa, tako da nije mogla ni da stoji ni hoda. Pukim čudom je prošla samo s manjim ogrebotinama i modricama. Nakon spašavanja je odvezena u bolnicu na analize, a njen telefon je ostao među stenama - otkrio je Vots.

Bonus video:

(Espreso/ CNN/ Prenela: T.M.)