spremite ga
Ovo jelo se obavezno pravi za Svetu Petku! Najbolje je među posnom hranom, pogrešićete ako ga ne poslužite
Mi vam u nastavku donosimo najbolji recept među njima, a ako ste ljubitelj ribe, oduševićete se.
U nedelju slavimo Svetu Petku, a tada se na trpezu iznose posna jela.
Mi vam u nastavku donosimo najbolji recept među njima, a ako ste ljubitelj ribe, oduševićete se.
U pitanj su pohovani fileti šarana.
SASTOJCI
300 ml piva
5 kašika kukuruznog griza
3 kašike kukuruznog brašna
6 kašika belog brašna
1 kašika prezli
malo mlevene paprike
malo belog luka u prahu
malo soli
malo suvog začina
1 kg fileta šarana
još malo brašna za valjanje ribe
NAČIN PRIPREME
Pomešajte kukuruzno brašno i griz, zatim dodajte prezle i kašiku belog brašna, a na kraju i začine. U drugu posudu dodajte 5 kašika belog brašna, a u treću pivo. U dublji tiganj sipati ulje da se dobro zagreje. Uvaljajte ribu u brašno, umočite u pivo i dobro uvaljajte u mešavinu. Ispržite ribu u zagrejanom ulju i ređajte na ubrus da se ocedi.
(Espreso/blic žena/Prenela PV)