Šaran, Foto: Printscreen/Youtube/recepti za svaki dan

spremite ga

Ovo jelo se obavezno pravi za Svetu Petku! Najbolje je među posnom hranom, pogrešićete ako ga ne poslužite

Mi vam u nastavku donosimo najbolji recept među njima, a ako ste ljubitelj ribe, oduševićete se.

Objavljeno: 22.10.2024. 14:40h > 14:44h

U nedelju slavimo Svetu Petku, a tada se na trpezu iznose posna jela.

Mi vam u nastavku donosimo najbolji recept među njima, a ako ste ljubitelj ribe, oduševićete se.

U pitanj su pohovani fileti šarana.

Šaranfoto: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

SASTOJCI

300 ml piva

5 kašika kukuruznog griza

3 kašike kukuruznog brašna

6 kašika belog brašna

1 kašika prezli

malo mlevene paprike

malo belog luka u prahu

malo soli

malo suvog začina

1 kg fileta šarana

još malo brašna za valjanje ribe

NAČIN PRIPREME

Pomešajte kukuruzno brašno i griz, zatim dodajte prezle i kašiku belog brašna, a na kraju i začine. U drugu posudu dodajte 5 kašika belog brašna, a u treću pivo. U dublji tiganj sipati ulje da se dobro zagreje. Uvaljajte ribu u brašno, umočite u pivo i dobro uvaljajte u mešavinu. Ispržite ribu u zagrejanom ulju i ređajte na ubrus da se ocedi.

(Espreso/blic žena/Prenela PV)