Bundevara, Foto: Jelajelena Petrovic

probajte

Napravite pitu bundevaru u par koraka iz koje bukvalno ispada saft: Jako je lako, a sezonska je, požurite!

Idelana je za jesen, kada povoljno možete da kupite bundevu!

Objavljeno: 22.10.2024. 14:08h

Bundevara je prava sezonska pita u kojoj ćete uživati tokom jesenjih meseci. Uz malo cimeta dobija na aromi i savršen je desert.

Sastojci:

1,5 kg bundeve

250 g šećera

200 g suvog grožđa

7 kašika griza

1 kašika cimeta, ili po ukusu

ulje, za premazivanje kora

28 kora za pite

Recept za pitu bundevaru:

Kako biste napravili pitu bundevaru oljuštite bundevu, zatim je očistite od semenki i izrendajte na krupno rende. Počnite da slažete kore. Jednu koru premažite uljem, a preko nje stavite još tri kore premazujući ih i slažući na isti način.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije
FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES
FOTO: Jelajelena Petrovic
FOTO: Jelajelena Petrovic
FOTO: Jelajelena Petrovic
FOTO: Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jecine kulinarije
FOTO: Printscreen/Youtube/DomaćiRecepti

Po poslednjoj kori pospite izrendanu bundevu, pa preko nje pospite šećer i kašiku griza. Odozgo rasporedite suvo grožđe i pospite cimetom. Malo savijte bočne strane kora, pa ih savijajte zajedno sa filom u rolat. Ponovite postupak sa preostalim korama i sastojcima, dok se ne istrošite.

Pleh obložite papirom za pečenje i poređajte rolate, pa ih odozgo premažite sa ostatkom ulja. Zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite bundevaru oko 45 minuta ili dok vam blago ne porumeni. Ohladite bundevaru, isecite i pospite je šećerom u prahu. Možda ćete želeti da napravite i slatku pitu od pasulja.

Bonus video:

(Espreso)