probajte
Napravite pitu bundevaru u par koraka iz koje bukvalno ispada saft: Jako je lako, a sezonska je, požurite!
Idelana je za jesen, kada povoljno možete da kupite bundevu!
Bundevara je prava sezonska pita u kojoj ćete uživati tokom jesenjih meseci. Uz malo cimeta dobija na aromi i savršen je desert.
Sastojci:
1,5 kg bundeve
250 g šećera
200 g suvog grožđa
7 kašika griza
1 kašika cimeta, ili po ukusu
ulje, za premazivanje kora
28 kora za pite
Recept za pitu bundevaru:
Kako biste napravili pitu bundevaru oljuštite bundevu, zatim je očistite od semenki i izrendajte na krupno rende. Počnite da slažete kore. Jednu koru premažite uljem, a preko nje stavite još tri kore premazujući ih i slažući na isti način.
Po poslednjoj kori pospite izrendanu bundevu, pa preko nje pospite šećer i kašiku griza. Odozgo rasporedite suvo grožđe i pospite cimetom. Malo savijte bočne strane kora, pa ih savijajte zajedno sa filom u rolat. Ponovite postupak sa preostalim korama i sastojcima, dok se ne istrošite.
Pleh obložite papirom za pečenje i poređajte rolate, pa ih odozgo premažite sa ostatkom ulja. Zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite bundevaru oko 45 minuta ili dok vam blago ne porumeni. Ohladite bundevaru, isecite i pospite je šećerom u prahu. Možda ćete želeti da napravite i slatku pitu od pasulja.
Bonus video:
(Espreso)