Mama i beba, Foto: Printscreen/ Facebook/ Daniel Chambers

DUŠA DA ISKOČI

Rođena sa svega 312 grama, lavovski se borila za život i konačno stigla kući: Malena heroina sve rasplakala! (FOTO)

Borba ove bebe za život i njen povratak kući predstavljaju inspirativnu priču o preživljavanju i roditeljskoj posvećenosti

Objavljeno: 22.10.2024. 10:22h

Roditelji jedne od najmanjih beba u Britaniji slave povratak kući nakon što je njihova ćerka provela godinu i po dana u bolnici. Robina koja je rođena sa svega 312 grama, postala je najmanja beba rođena u Velsu. Njeni roditelji, Danijel i Šantel Ćembers iz Njuporta, opisuju njen povratak kući kao "ostvarenje sna".

Borba ove bebe za život i njen povratak kući predstavljaju inspirativnu priču o preživljavanju i roditeljskoj posvećenosti. Njeni roditelji sada preuzimaju 24-časovnu brigu o njoj, nakon što je 18 meseci provela u bolnici, suočavajući se s brojnim zdravstvenim izazovima.

foto: Printscreen/ Facebook/ Daniel Chambers

"Kada smo je doveli kući, bilo je to ostvarenje sna"

Robin je dijagnostikovano nekoliko stanja zbog kojih joj je potrebna stalna nega. Ona boluje od hipoksično-ishemične encefalopatije trećeg stepena, cerebralne paralize, epilepsije i teške apneje, te se hrani preko nazogastrične cevi.

Njena mama Šantel ne krije sreću jer je njena ćerkica konačno kod kuće, posle duge borbe u bolnici, a borila se i sa teškom plućnom infekcijoma koja je umalo bila fatalna.

"Bili smo veoma uzbuđeni što smo je doveli kući – to je bilo kao ostvarenje sna", poručila je Šantel.

foto: Printscreen/ Facebook/ Daniel Chambers

Borba hrabre devojčice još traje

Roditelji ove devojčice sada prikupljaju sredstva za neophodne tretmane, terapije i opremu koja je potrebna za njen razvoj. Cilj im je da prikupe 100.000 funti kako bi joj obezbedili redovne terapije i specijalističku opremu poput tricikala, kolica i sedišta koja će joj pomoći da se što više razvija.

foto: Printscreen/ Facebook/ Daniel Chambers

"Skoro smo je izgubili u maju, i to je bio veoma težak period kada je dobila infekciju pluća, ali od tada je samo postajala jača. U poslednja tri meseca ona se zaista dobro oporavila i postala dovoljno zdrava da je možemo odvesti kući," izjavila je mama hrabre Robin, piše Daily mail.

Bonus video:

(Espreso/ Zena.blic/ Prenela: T.M.)