zgrada, Foto: Aleksandar Stojanović, Aleksandar Jovanović Cile, printscreen/reddit/pravnisaveti

stanodavka prećutala bitnu stvar

Trudnica iz Beograda iznajmila stan, a stanodavka joj prećutala užasnu stvar: "Komšije nam otkrile jezivu..."

Par iz Srbije je iznajmio stan u suterenu, pa ubrzo upao u veliki problem

Objavljeno: 21.10.2024. 12:26h > 12:54h

Jedan par iz Srbije trenutno se suočava sa komplikovanom situacijom nakon što je početkom oktobra iznajmio stan u suterenu, verujući da su uslovi za život adekvatni. Međutim, ubrzo su shvatili da su prevareni.

Žena, koja je u poodmakloj trudnoći, napisala je u anonimnoj objavi na Reditu da su ona i njen partner prevareni od stanodavke koja je prilikom sklapanja ugovora tvrdila da stan nema problema sa vlagom i da je potpuno funkcionalan za život porodice. Ipak, par je ubrzo po useljenju otkrio da su stvari daleko od idealnih.

"Moj partner i ja smo iznajmili stan 1. oktobra i platili kiriju za oktobar i depozit. Potpisali smo ugovor na šest meseci. U ugovoru je pisalo da se depozit ne vraća ukoliko prekinemo isti pre isteka od šest meseci i da je u stanu sve ispravno, svaki uređaj i da je stan funkcionalan za život porodice. Stan je u suterenu, međutim na naša pitanja da li postoji vlaga u stanu gazdarica je negirala i navela da je sve u najboljem redu, iako sam je par puta pitala i namerno naglasila da sam trudna jer mi je bitno gde ću živeti nakon porođaja, tj. da li će beba imati odgovarajuće uslove", napisala je ona.

Trudnicafoto: MARKA / Alamy / Alamy / Profimedia

Prilikom useljavanja u stan par je primetio da je nameštaj prefarban do pola metra visine, što nije bilo upadljivo prilikom prvog pregleda prostora.

- Beli ormar je ponovo okrečen samo pri dnu, tako da se jasno vidi razlika između dve nijanse bele boje. Ubrzo smo nakon toga videli da unutrašnji uglovi nameštaja imaju buđ i povezali da je u stanu zapravo bila poplava do tih pola metra i da su zato sve stvari prefarbali - objasnila je trudnica.

"Gazdarica je sve zamaskirala"

Zatim su se raspitali kod ostalih stanara o celoj situaciji i saznali šokantne stvari.

- Saznali smo da su za poslednja dva meseca bile dve poplave, da izliva cev od pumpe za vodu, da je stan pun vlage, naročito u narednom periodu i da je gazdarica namerno prefarbala ceo stan da se ne bi ništa zapazilo - napisala je iznervirana trudnica.

Ona sada planira da se obrati agenciji za izdavanje stanova u pokušaju da povrati svoj depozit, jer u sadašnjem stanu, kako kaže, ona i njen partner ne planiraju da ostanu ni dan više.

U komentarima su je mnogi savetovali da depozit zadrži kao pokriće za račune, jer su šanse da uspe da povrati novac male.

"Najbolje iskoristite depozit za račune, jer se retko vraća novac u ovakvim situacijama", napisao je jedan od korisnika, naglašavajući da je iskustvo sličnih slučajeva uglavnom negativno.

Bonus video:

(Espreso/Blic/M.L.)