Kina, Foto: Kineska medijska grupa

kina

Si Đinping naglasio važnost otvaranja visokog standarda za reformu i razvoj

Si je takođe pozvao na konsolidaciju i unapređenje industrijske napredne proizvodnje, promovisanje vrhunskih, zelenih i digitalnih industrija

Objavljeno: 21.10.2024. 09:15h

Kineski predsednik Si Đinping, takođe generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Centralne vojne komisije apelovao je na zone ekonomskog i tehnološkog razvoja zemlje na državnom nivou, da kontinuirano stimulišu vitalnost inovacija i promovišu otvaranje po visokim standardima za dubinske reforme i visokokvalitetan razvoj.

Si je rekao da su u proteklih 40 godina zone ekonomskog i tehnološkog razvoja zemlje dale pozitivan doprinos uspostavljanju novih sistema za otvorenu ekonomiju višeg nivoa, koordinisan regionalni razvoj i visokokvalitetan razvoj.

Pozvao je takve razvojne zone da se fokusiraju na kinesku modernizaciju, da kontinuirano stimulišu vitalnost inovacija i promovišu dubinske reforme i visokokvalitetan razvoj uz otvaranje na visokom nivou.

“Mora se uložiti napor u aktivnom učestvovanju u visokokvalitetnoj saradnji Pojasa i puta, da bi se proširila međunarodna saradnja te metode promocije investicija, a sve sa ciljem da se „Invest in China“ izgradi u sam brend”, rekao je kineski predsednik.

Si je takođe pozvao na konsolidaciju i unapređenje industrijske napredne proizvodnje, promovisanje vrhunskih, zelenih i digitalnih industrija, stvaranje digitalnih i budućih industrija i na razvoj novih kvalitetnih proizvodnih snaga u skladu sa lokalnim uslovima.

Kineska medijska grupa