Uroš Blažić, Foto: Petar Aleksić, Nenad Kostić

nastavak suđenja

Danas se nastavlja suđenje Urošu Blažiću: Otac ubijenog mladića traži ponovno saslušanje zbog novih saznanja

Očekuje se da svedoče i članovi porodice Gavrilović iz Kragujevca kod kojih se Uroš Blažić skrivao posle zločina, kao i još neki veštaci

Objavljeno: 21.10.2024. 07:37h

Suđenje Urošu Blažiću (21), optuženom za devetostruko ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona i ranjavanje još 12 osoba biće nastavljeno danas, a predviđeno je saslušanje pojedinih oštećenih, svedoka i veštaka.

- Osim Andrijane Mitrović iz Malog Orašja, koja je teško ranjena u maskaru, očekuje se i svedočenje porodice Gavrilović iz Kragujevca kod kojih se nakon zločina skrivao Uroš Blažić - kaže izvor i dodaje da su na današnje ročište pozvani i veštaci.

Bitan iskaz taksiste

Inače, sudija Lidija Jovanovski odobrila je i ponovno saslušanje Miroslava Miše Todorovića, oca ubijenog Dalibora Todorvića, po njegovom zahtevu jer kako je poručio preko advokata Stefana Stefanovića, ima nova saznanja koja mogu pomoći u istrazi.

Advokat Tanja Damjanović, zastupnik jednog od ranjenih kod Mladenovca, istakla je da će od velike važnosti biti svedočenje taksiste budući da se tokom ročišta pomenulo da se sa Blažićem nalazio neko u taksi vozilu neposredno pre nego što je počinio masakr.

- To je pomenuto na prethodnom suđenju i naravno da je jako bitno o kojoj je osobi reč. U nastavku nas očekuje i svedočenje kolega Radiše Blažića, oca optuženog Uroša koji se i sam nalazi na optužnici. Oni bi trebalo da govore o Radišinom odnosu na samom poslu i postupcima koji se vode protiv njega. Nestala je velika količina oružja, koja je posle nađena, a sada se samo identifikuje da li to oružje potiče iz vojske - rekla je ona.

Uroš Blažićfoto: Nenad Kostić

Prošlo ročište, da podsetimo, obeležilo je svedočenje Blažićevog prijatelja Milana Lesića koji se za govornicu vraćao u više navrata budući da se u jednom momentu onesevestio dok je odgovarao na postavljena pitanja! On je tvrdio da ne zna mnogo o Blažiću, iako se družio s njim.

Svoj iskaz takođe dala je i Anastasija Đorđević, bivša Blažićeva devojka, koja je govorila o pištolju koji je videla u Uroševoj kući kada je zavukla ruku ispod jastuka. Interesantno je da je na prošlom suđenju, održanom krajem septembra, svo četvoro Blažića odbilo da svedoče, dok je Uroševa majka iskoristila priliku samo da izjavi saučešće porodicama čije je članove ubio njen sin Uroš. Tužilac Ivan Konatar rekao je tom prilikom da kod nje "ne vidi iskreno saosećanje".

Uvredljivo ponašanje

- Biljana Blažić, majka optuženog za masakr, prošlog puta je izjavila saučešće porodicama nastradalih, ali nije želela da svedoči. Isto je rekao Marko Blažić, Urošev brat koji je stao za govornicu nakon Uroševe majke, a njima su se pridružili i Urošev deda Najdan Blažić, kao i Markova supruga Željana Blažić - podseća izvor.

Advokat Miloš Munjić, koji zastupa neke od porodica, rekao je posle ročišta održanog krajem septembra da je "ponašanje porodice Blažić uvredljivo za sve oštećene koji su 4. maja prošle godine izgubili svoje najmilije kada je Uroš Blažić ubio devet osoba, a ranio još 12 ljudi".

FOTO: Nenad Kostić
FOTO: Nenad Kostić
FOTO: Nenad Kostić
FOTO: Nenad Kostić
FOTO: Nenad Kostić
FOTO: Nenad Kostić
FOTO: Zorana Jevtić
FOTO: Zorana Jevtić

Blažićeve žrtve

x Nemanja Stevanović (21) x Lazar Milovanović (20) x Petar Mitrović (30) x Marko Mitrović (18) x Nikola Milić (15) x Aleksandar Milovanović (17) x Milan Panić (21) x Kristina Panić (19) x Dalibor Todorović (25)

Bonus video:

(Espreso/Kurir/M.L.)