Marakana, Foto: Starsport

moralo je ovako

Crvena zvezda ide na sud! Igrač traži raskid ugovora, ovo je povod

Saslušanje zakazano za 7. novembar

Objavljeno: 20.10.2024. 14:32h > 14:44h

Spor između mladog golmana Jovana Miladinovića i Crvene zvezde dobiće epilog pred Sportskim sudom u Lozani.

Saslušanje dve strane, kao i predstavnika Fudbalskog saveza Srbije zakazano je za 7. novembar, prenosi "Meridian sport".

Mladi golman se tokom jeseni 2023. godine obratio Veću za rešavanje sporova, a kao povod naveo potcenjivački pristup kluba, uz zahtev da po tom osnovu dobije raskid ugovora i slobodu.

Rasplet su međutim prolongirali problemi sa kojima se suočilo pravno telo usled kojeg je došlo do privremenog prestanka rada, te se golman rođen 2007. godine u Kraljevu zbog nepostupanja Veća obratio Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Suočavanje Miladinovića, predstavnika Crvene zvezde i Fudbalskog saveza Srbije zakazano je za 7. novembar, mada je u međuvremenu nastavilo sa radim i Veće za rešavanje sporova koje se takođe bavi slučajem čuvara mreže i crveno-belih.

Jovan Miladinovićfoto: Starsport©

U slučaju pred međunarodnim sudom Crvena zvezda se po već ustaljenoj praksi opredelila da je zastupa jedan od najboljih advokata u sportskom pravu Davor Radić, koji je branio interese šampiona Srbije i prilikom tužbi pred Fudbalskim tribunbalom FIFA poput Falčinelijeve, Falkove ili Kulibalijeve.

Pravnik koji je zastupao i interese Luke Modrića u slučaju Dinamo Zagreb, zastupaće tako Crvenu zvezdu u još jednom slučaju pred međunarodnim sudom, dok je u sporu sa Miladinovićem za interese šampiona Srbije zadužen advokat Veljko Grković.

Početak rada Veća, ali i zakazano saslušanje pred KAS-om, nagoveštaj su konačnog raspleta spora koji je od pokretanja tužbe mladog golmana do danas dobio neočekivane razmere.

Bonus video:

(Espreso sport/Meridian sport)