Nebojša Čović, Foto: Starsport©

veliki posao

Nebojša Čović iskren: Pešić je imao druge obaveze, hvala mu što je ostao

KSS uspeo u najvećem izazovu

Objavljeno: 20.10.2024. 12:07h > 12:26h

Predsednik KSS-a Nebojša Čović obratio se na početku konferencije za medije na kojoj će biti ozvaničena nova-stara saradnja sa selektorom Svetislavom Pešićem.

- Neću da dužim, razgovori sa gospodinom Pešićem su trajali određeno vreme, jer je gospodin Pešić imao druge obaveze koje je dogovarao. Meni je veliko zadovoljstvo da smo uspeli da se dogovorimo da se nastavi saradnja, po sistemu stari-novi trener. Nemam šta da vam objašnjavam, šta je već urađeno, ono što je za nas bilo važno jeste da obezbedimo kontinuitet i mislim da je to bila želja i nacije i igrače, što će olakšati dalje korake, što se tiče otkazivanja / neotkazivanja - rekao je predsednik KSS i dodao:

Košarkaši Srbijefoto: Starsport

- Sada je na nama da radimo zajednički, očekujemo podršku klubova na svemu do Evropskog prvenstva. Svi računaju da je završeno, ali mi imamo kvalifikacije. Razumemo mi i klubove i njihove probleme. Ugovor smo potpisali do 30. 09. 2025. godine sa mogućnošću da nastavimo dalje i da idemo u nove izazove. 2026. godina je godina kvalifikacija za SP. Zahvaljujem se Pešiću na poverenju, da uđemo zajedno u ovaj projekat - rekao je Čović pre izlaganja Pešića.

Bonus video:

(Espreso sport)